αρχικηVIRALΑυτή η κουκουβάγια είναι το πιο “instagrammable” πουλί στη Γη. Σου θυμίζει κάτι;

Αυτή η κουκουβάγια είναι το πιο “instagrammable” πουλί στη Γη. Σου θυμίζει κάτι;

Μια χαριτωμένη κουκουβάγια που μοιάζει με ήρωα του “The muppet show” είναι το πιο “instagrammable” πουλί στη Γη, προσελκύοντας τα σχόλια και τις αντιδράσεις περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι κάθε άλλο πουλί.

Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές που ανέλυσαν πάνω από 27.000 φωτογραφίες πουλιών στη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα Instagram.

Ο ουρανός είναι γεμάτος από εντυπωσιακά πουλιά. Καρδινάλιοι διακοσμημένοι κατά το ήμισυ με αρσενικό και κατά το ήμισυ με θηλυκό φτέρωμα. Λιμόζες που μπορούν να ανυψωθούν στα 7.500 με 12.000 χιλιόμετρα πάνω από τον ωκεανό, παπαγάλοι που μπορούν να δικαίως να ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο χρωματιστό τους φτέρωμα.

Και βεβαίως, πολλά ακόμη πουλιά που είναι γνωστά για την ασχήμια τους και τελικώς, σύμφωνα με την νέα μελέτη, είναι τα πιο δημοφιλή.

Ένα από αυτά είναι η κουκουβάγια frogmouth και πρόκειται για ένα νυκτόβιο πτηνό που μοιάζει με Muppet. Μάλιστα χαιρετίστηκε κάποτε ως “το πιο ατυχές πουλί στον κόσμο” σε μια εφημερίδα του 2004 στο επιστημονικό Nature Australia.

Τώρα, οι επιστήμονες που γράφουν στο περιοδικό i-Perception έδωσαν στο frogmouth έναν νέο τίτλο: Το “πιο Instagrammable πουλί” στη Γη.

Η έρευνά τους είχε θέμα “Τι μπορεί να μας διδάξει το Instagram για τη φωτογραφία πουλιών: Τα πιο φωτογενή πουλιά και προτιμήσεις χρωμάτων”.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Δεν είναι ότι το frogmouth εμφανίζεται σε περισσότερες φωτογραφίες στο Instagram από οποιοδήποτε άλλο πτηνό.

Απέσπασε τα περισσότερα “μου αρέσει” από κάθε άλλο πουλί

Καθώς, αφού εξέτασαν περισσότερες από 27.000 φωτογραφίες πουλιών στο Instagram, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το frogmouth εμφανίστηκε σε μόνο 65 από αυτές. Ωστόσο, σε αυτές τις 65 φωτογραφίες, το frogmouth συγκέντρωσε πολύ περισσότερα από αυτά που θα περίμενε κανείς – και περισσότερες επισημάνσεις “μου αρέσει” από οποιοδήποτε άλλο είδος πουλιού – με βάση τον αριθμό των χρηστών που πιθανώς είδαν αυτές τις φωτογραφίες.

Πηγή: ecozen.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 2 =