αρχικηVIRALΑυτή η κάμερα έχει ανάλυση 3,2 Gigapixel. Και θα βοηθήσει τον άνθρωπο να δει κάτι που ίσως δεν έχει ξανά δει

Αυτή η κάμερα έχει ανάλυση 3,2 Gigapixel. Και θα βοηθήσει τον άνθρωπο να δει κάτι που ίσως δεν έχει ξανά δει

Το Παρατηρητήριο Vera C. Rubin θα χρησιμοποιήσει τη μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο για να συλλάβει τις άκρες του σύμπαντος, ελπίζοντας να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο θεμελιώδεις ερωτήσεις της επιστήμης σήμερα. Το Παρατηρητήριο Vera C. Rubin είναι το πρώτο εθνικό παρατηρητήριο που έχει γυναικείο όνομα και στεγάζει σήμερα τον μεγαλύτερο οπτικό φακό στον κόσμο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Με διάμετρο 1,55 μέτρα, αυτό το κομμάτι γυαλιού είναι ένας από τους τρεις φακούς που θα είναι τα μάτια για μια νέα αστρονομική κάμερα. Ο οπτικός φακός ζυγίζει περισσότερο από 3 τόνους και έχει ένα τεράστιο οπτικό πεδίο, όπου το φως από δισεκατομμύρια γαλαξίες θα επικεντρωθεί επάνω του. Με την εγγραφή εικόνων ολόκληρου του ουρανού κάθε λίγες μέρες, αυτή η κάμερα θα παράγει μια ταινία του σύμπαντος με time-lapse mode.

Στο επίσημο βίντεο, ακούμε από τον κοσμολόγο Daniel Gruen, PhD, από το SLAC National Accelerator Laboratory και τον Stuart Marshall, έναν φυσικό χειριστή κάμερας, για να μάθουμε περισσότερα για το τι έχει αυτή η τεράστια ψηφιακή κάμερα. Παρακολουθήστε για να μάθετε! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πηγή: yellowbox.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eleven =