αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή η εφαρμογή της Google μετράει τις διαστάσεις των αντικειμένων στο σπίτι σου

Αυτή η εφαρμογή της Google μετράει τις διαστάσεις των αντικειμένων στο σπίτι σου

Το Measure είναι μία από τις λιγότερο γνωστές εφαρμογές της Google, ωστόσο είναι από τις πιο πρακτικές και χρήσιμες. Πρόκειται για μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που θα μετατρέψει το κινητό μας σε μέτρο και θα εμφανίσει διαστάσεις αντικειμένων.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη κάμερα της συσκευής μας και μπορεί να εμφανίσει το μήκος ή το ύψος αντικειμένων που εμφανίζονται σε αυτή. Για παράδειγμα μπορούμε να μετρήσουμε το μήκος ενός τραπεζιού, το ύψος μίας πόρτας, τις διαστάσεις ενός χαλιού και πολλά ακόμη. Αρκεί να κεντράρουμε τη κάμερά μας στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει και να επιλέξουμε τα σημεία. Έπειτα μένει μόνο να κάνουμε μία μικρορύθμιση, αν αυτή είναι απαραίτητη.

Αφού ολοκληρώσουμε, μπορούμε να αλλάξουμε μονάδες μέτρησης αλλά και να αντιγράψουμε τη μέτρηση στο πρόχειρο της συσκευής μας. Αν επιθυμούμε, υπάρχει και η επιλογή να τραβήξουμε φωτογραφία του αντικειμένου, μαζί με τις διαστάσεις του.

Όπως υποστηρίζει η Google, οι μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση, έτσι για σημαντικά θέματα δεν θα ήταν σοφό να την εμπιστευτούμε. Ωστόσο πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να έχουμε μία γρήγορη εικόνα για τις διαστάσεις ενός αντικειμένου.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως κάποιες συσκευές ενδέχεται να μην έχουν τον απαραίτητο αισθητήρα ώστε να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή.

Πηγή: Dwrean.net

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twelve =