αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η εταιρία αποφάσισε να προσφέρει απεριόριστες διακοπές στους εργαζομένους της

Αυτή η εταιρία αποφάσισε να προσφέρει απεριόριστες διακοπές στους εργαζομένους της

Τέτοια εποχή, συνήθως κάνεις τα σχέδια σου για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Λίγο πιο μετά, ετοιμάζεσαι για τις διακοπές του Πάσχα. Και αμέσως μετά, ξεκινάς τα πλάνα σου για την άδεια του καλοκαιριού. Τι θα έλεγες τώρα αν είχες… απεριόριστες διακοπές μέσα στον χρόνο; Κι όμως, αυτό το μοντέλο ξεκινά να εφαρμόζει η εταιρία, Rocketwerkz. Πρόκειται για μια εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη videogames και VR.

Τα κεντρικά γραφεία της είναι στη Νέα Ζηλανδία και αυτή την περίοδο σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις. Ρίχνοντας στο τραπέζι ένα μεγάλο δέλεαρ: Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας, Dean Hall, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν, θα έχουν 80.000 δολάρια ετησίου εισοδήματος και απεριόριστη περίοδο διακοπών.

«Μπορείς να έχεις 30 άτομα που θα εργάζονται σε project των 20 και 30 εκατομμύριων δολαρίων έχοντας τους αρκετή εμπιστοσύνη. Αν τους εμπιστεύεσαι τόσο μεγάλα πόσα, τότε γιατί να μην τους εμπιστευτείς την διαχείριση του χρόνου τους και του εισοδήματος τους. Σε αυτή την ιδέα βασίζεται η πρόταση μας. Έρχομαι στις 23 Δεκεμβρίου και βλέπω κάποιους ακόμα να δουλεύουν και τους ρωτά γιατί είναι εδώ και δεν είναι με την οικογένεια τους. Αυτό που μου απαντούν είναι ότι κρατούν τις μέρες της άδειας τους ώστε να τις πάρουν όταν και τα παιδιά τους δεν θα έχουν σχολείο, για να μπορέσουν να πάνε όλοι μαζί στα Fiji. Αυτό είναι ανοησία», λέει ο Dean Hall.

H εταιρία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι ενδέχεται να παίρνουν λιγότερες ημέρες διακοπών σε περίπτωση που δεν υπάρχει όριο, σε σύγκριση με τον περιορισμό των τεσσάρων εβδομάδων σε έναν χρόνο που ίσχυε παλιά. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο Dann, δεν θα έχουν όλοι τα ιδία προνόμια καθώς κάποιοι νεοεισαχθέντες στην εταιρία δεν θα μπορούν να έχουν τα ιδία δικαιώματα με τους παλαιότερους. Θα πρέπει να κερδίσουν τα δικαιώματα τους ώστε να τα εκμεταλλευτούν αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =