αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η γυναίκα επένδυσε σε ακίνητα στα 24 της. Τώρα, στα 28 της, έχει παθητικό εισόδημα 15.000 δολαρίων τον μήνα

Αυτή η γυναίκα επένδυσε σε ακίνητα στα 24 της. Τώρα, στα 28 της, έχει παθητικό εισόδημα 15.000 δολαρίων τον μήνα

Πως θα σου φαινόταν να βγεις… στην σύνταξη στα 28 σου; Και ταυτόχρονα να έχεις ένα καλό παθητικό εισόδημα. Κάτι τέτοιο πέτυχε η Ρέιτσελ Ρίτσαρντς μαζί με τον σύντροφο της στις ΗΠΑ.

Το 2017, σε ηλικία μόλις 24 ετών, οι δυο τους αποφάσισαν να αγοράσουν μια μεζονέτα στο Κεντάκι με σκοπό να τη νοικιάσουν και να αυξήσουν έτσι τα μηνιαία έσοδά τους. Καθένας έβαλε από 10.000 δολάρια. Έκτοτε το ζευγάρι έπρεπε να υιοθετήσει ένα πιο λιτό τρόπο ζωής προκειμένου να ανταπεξέλθει. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, οι θυσίες τους έπιασαν τόπο.

Όπως σημειώνει το Business nsider, σήμερα, στα 28 τους διαθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο σχεδόν 40 ακινήτων που τους αποφέρει μηνιαίως περισσότερα από 15.000 δολάρια παθητικού εισοδήματος. Όταν η Ρίτσαρντς και ο σύζυγός της, το 2017 επένδυσαν στο πρώτο τους ακίνητο και οι δύο εργάζονταν κανονικά. Σίγουρα δεν φαντάζονταν πως μόλις μέσα σε λίγα χρόνια θα έβγαζαν από αυτήν τους την επένδυση αρκετά χρήματα.

Οι αγορές των ακινήτων έγιναν σταδιακά. Οι δύο νεαροί «επενδυτές» χρησιμοποιούσαν τις αποταμιεύσεις τους συν τα έσοδα από ενοίκια που είχαν προκύψει από προηγούμενες αγορές για να «καπαρώσουν» μελλοντικά ακίνητα.

«Η πανδημία ήταν σκληρή. Ιδιαίτερα ο Απρίλιος. Για λίγο σταματήσαμε δεν θέλαμε να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρίτσαρντς στο BusinessInsider.  Στη συνέχεια, όμως, πραγματοποίησαν εικονικές περιηγήσεις στα σπίτια προς ενοικίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκαταστήσουν τη χασούρα.

Εκτός από την ενοικίαση ακινήτων, η Ρίτσαρντς αποφάσισε να εκδώσει δύο βιβλία στα οποία μοιράζεται μαζί μας επενδυτικά μυστικά. Μόνο για το μήνα Ιανουάριο το ζευγάρι έβγαλε 10.000 δολάρια από τις πωλήσεις. Αλλά και τα επί πληρωμή διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρει η Ρίτσαρντς αποφέρουν επιπλέον χρήματα στον οικογενειακό κουμπαρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − four =