αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η γυναίκα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple. Μέσα σε μια απλή φράση, λέει ίσως την καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει

Αυτή η γυναίκα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple. Μέσα σε μια απλή φράση, λέει ίσως την καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει

Πως είναι, άραγε, να είσαι ένα από τα κορυφαία στελέχη, στην εταιρία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο; Μια τέτοια θέση έχει η Angela Ahrendts. Η οποία είναι Senior Vice President λιανικού εμπορίου στην Apple. Για να πάρει αυτή τη δουλειά, έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση της ως CEO της Burberry- είχε οδηγήσει κάποτε την εταιρία σε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη μάλιστα.

Κι όμως, δεν πίστευαν όλοι ότι η Angela Ahrendts έχει τα εφόδια για να φτάσει στην επιτυχία. Πρόσφατα η ίδια μίλησε στο ABC και το δημοφιλές podcast No Limits. Ερωτηθείσα για τις χειρότερες συμβουλές σταδιοδρομίας που έλαβε ποτέ, η Ahrendts μίλησε για την εποχή που δούλευε σε μια μεγάλη εταιρία και ένας διευθυντής HR της είπε ότι πρέπει… να κάνει αλλαγές, αν θέλει να φτάσει στην επιτυχία. Όπως το να μιλά λιγότερο συναισθηματικά, χρησιμοποιώντας λιγότερο και την κίνηση των χεριών της. Μόνο έτσι θα είχε το «υλικό» για να γίνει CEO.

Κατόπιν παρότρυνσης της εταιρίας, η Angela Ahrendts ταξίδεψε στην Minneapolis για να συναντήσει έναν coach έτσι ώστε να τις δώσει συμβουλές, να την «αλλάξει» σύμφωνα με τα στάνταρ της εταιρίας, και να βιντεοσκοπηθεί η γενικότερη διαδικασία. Έπρεπε να μείνει εκεί μερικές ημέρες, αλλά τελικά έμεινε… μερικές ώρες. Διότι η ίδια αποφάσισε ότι δεν θέλει να αλλάξει. Όπως εξηγεί, δεν ενδιαφερόταν για να πάρει απλά μια θέση. Ήθελε να ξυπνά κάθε πρωί και να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού της. Όχι κάποια που ήθελε η εταιρία.

Συνοψίζει το μάθημα που έλαβε, σε μια σύντομη φράση: «Νομίζω ότι απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αληθινός».

Αποχώρησε από το «ραντεβού» με τον coach γρήγορα. Και μάλιστα, λίγο μετά ήρθε η μεγάλη πρόταση από την Burberry. Όπως εξηγεί το inc.com, oι αυθεντικοί άνθρωποι μοιράζονται τις πραγματικές σκέψεις και τα συναισθήματά τους με άλλους. Ξέρουν ότι δεν θα συμφωνήσουν μαζί τους όλοι, και είναι ΟΚ αυτό. Συνειδητοποιούν επίσης ότι δεν είναι τέλειοι, αλλά είναι πρόθυμοι να δείξουν τις ατέλειες τους, επειδή ξέρουν ότι όλοι έχουν κάτι παρόμοιο.

Παρουσιάζουν τα ελαττώματα τους, ενώ δέχονται και τους άλλους ανθρώπους για αυτό που είναι. Έτσι χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό σε όλες τις επιτυχημένες σχέσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μοιράζεσαι με όλους τα πάντα. Αλλά αυτά που θα μοιράζεσαι, θα είναι πάντα αληθινά. Και φυσικά θα πρέπει να παραμένεις πιστός στις αξίες σου. Μην αφήνεις κάποιον να σου πει ότι δεν έχεις το σωστό “υλικό” για κάτι. Η μάθηση και η ανάπτυξη, δεν πρέπει να πραγματοποιούνται σε βάρος της “απώλειας” του εαυτού σου. Δεν θα σε εκτιμήσουν όλοι. Αλλά αυτοί που έχουν πραγματική σημασία, θα το κάνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =