αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η γυναίκα απολύθηκε στα 24 της. Μετά έκανε το χόμπι της επάγγελμα και έχει πετύχει πωλήσεις 200 εκατ. δολαρίων

Αυτή η γυναίκα απολύθηκε στα 24 της. Μετά έκανε το χόμπι της επάγγελμα και έχει πετύχει πωλήσεις 200 εκατ. δολαρίων

Το 2008, σε ηλικία 24 ετών, η Melissa Ben-Ishay απολύθηκε από τη θέση της ως assistant media planner. «Με κάλεσαν από ένα μεγάφωνο στο HR. Νόμιζα ότι έπαιρνα προαγωγή, αλλά απολύθηκα», λέει ο Ben-Ishay.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, η Ben-Ishay μετέτρεψε το χόμπι της -να ψήνει funky cupcakes- σε μια επιχείρηση, και δημιούργησε το brand Baked By Melissa. Σε μόλις δύο ημέρες, με τη βοήθεια του αδερφού της, Brian Bushell και του Matt Baer, έφτασαν σε μια συνάντηση με έναν κορυφαίο caterer-διανομέα της Νέας Υόρκης. Εφτιαξαν ένα λογότυπο, λάνσαραν το website και σχεδίασαν συσκευασίες.

«Εκτύπωσα το λογότυπο, το κόλλησα σε λευκό κουτί ζαχαροπλαστικής, έψησα τα cupcakes για τη δοκιμή με τον caterer-διανομέα και μπήκα εκεί ως Melissa of Baked by Melissa», λέει. Δούλεψε. «Ήμουν πολύ τυχερή που σχεδόν αμέσως ξεκίνησα να πουλάω ένα προϊόν», λέει στο αμερικανικό Grow.

Σήμερα, το Baked by Melissa διαθέτει 14 καταστήματα λιανικής. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια cupcakes σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ, που μεταφράζεται σε πωλήσεις περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως εξηγεί το Grow. Αφού θήτευσε ως πρόεδρος και επικεφαλής προϊόντων για 12 χρόνια, η Ben-Ishay ανέλαβε το τιμόνι ως CEO τον Δεκέμβριο του 2019.

Melissa Ben-Ishay, Founder, Baked by Melissa | New York City — THE FEM WORD

Μέσα στο digital πεδίο

Η Ben-Ishay έχει επεκτείνει τo brand της και έχει γίνει viral πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας τις συνταγές της, όπως αυτή της Green Goddess Salad, η οποία έχει σχεδόν 21 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι συμβουλές

Ενώ το Baked By Melissa εξελισσόταν, υπήρχαν πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας. Και το να ξεκινήσεις από το μηδέν δεν ήταν εύκολο, λέει η Ben-Ishay. Μετά από όλα αυτά, δίνει τις δικές της συμβουλές. Ενώ η Ben-Ishay ήταν πλήρως αφοσιωμένη στο να κάνει το Baked By Melissa να λειτουργήσει, «συναντιόμουν επίσης με υπεύθυνους προσλήψεων, αναζητώντας νέες θέσεις εργασίας στη διαφήμιση», λέει. «Έψαχνα ενεργά για δουλειά και πήγαινα σε συνεντεύξεις ενώ έκανα τα πάντα για να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτή την ευκαιρία», τονίζει. Πάντα είναι χρήσιμο να έχεις ένα εναλλακτικό πλάνο.

Εάν αισθάνεστε κολλημένοι και δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, «πιάστε μία δουλειά και ονειρευτείτε παράλληλα», λέει η Ben-Ishay. Βρείτε χρόνο για το πάθος σας. «Είμαι μαμά δύο μικρών παιδιών. Πιστέψτε με, υπάρχει χρόνος. Ταΐζω όλη μου την οικογένεια, φροντίζω να έχουμε ψώνια από το σούπερ μάρκετ, καθαρίζω το διαμέρισμά μου, φροντίζω άλλους ανθρώπους και είμαι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Baked by Melissa», λέει.

Εάν δεν είστε παντρεμένοι και δεν έχετε παιδιά, εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ευελιξία και την ελευθερία: «Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να έχετε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, και στη συνέχεια το βράδυ να εστιάζετε στα όνειρά σας», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + nine =