αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η χώρα στην οποία (σχεδόν) όλοι έχουν δουλειά

Αυτή είναι η χώρα στην οποία (σχεδόν) όλοι έχουν δουλειά

Είστε άνεργος και ψάχνετε για δουλειά; Τότε μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε αρκετά μακριά για να «εξασφαλίσετε» σίγουρα μια θέση εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα, η Σιγκαπούρη έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περικοπές θέσεων εργασίας χτύπησαν «κόκκινο» αυτή τη χρονιά, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό απ’ το 2009, στοιχεία από το Υπουργείο Manpower Σιγκαπούρης δείχνουν πώς χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις 8 εβδομάδες για να βρει κάποιος μια θέση εργασίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα αντίστοιχα ποσοστά το Χόνγκ Κόνγκ είναι εννέα εβδομάδες, και στην Αμερική έντεκα, ενώ στην Αυστραλία θα χρειαστεί κανείς το διπλάσιο χρόνο – δηλαδή σχεδόν 17 εβδομάδες για να βρει δουλειά.

Για όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι πιο εύκολο να χάσουν τη δουλειά τους, οι προοπτικές μιας νέας επαγγελματικής ευκαιρίας είναι εξαιρετικές! Όπως αναφέρει ο Lim Swee Say, υπουργός Απασχόλησης, το 98% των ανθρώπων που έφτασε το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης της Σιγκαπούρης ( 62 ετών) βρήκαν καινούργια δουλειά!

Όπως σημειώνει το News247.gr, δεν είναι, όμως, όλα ρόδινα για τη Σιγκαπούρη, που θα μπορούσε να δει το ποσοστό ανεργίας να ανεβαίνει κατά 3% για πρώτη φορά από το 2010, όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του στις 26 Ιανουαρίου.

Ένα χαμηλό ποσοστό για μια ανεπτυγμένη οικονομία, το οποίο όμως θα απέχει πολύ απ’ το σημερινό ποσοστό ανεργίας που δε ξεπερνά το 2,1%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eight =