αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η πρώτη startup στην οποία μπήκε μέτοχος η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αυτή είναι η πρώτη startup στην οποία μπήκε μέτοχος η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για τα σχέδια της Ε.Ε. να μπει ως μέτοχος σε startups για πρώτη φορά. Μέσω του δικού της fund.

Τώρα έχουμε και την πρώτη startup στην οποία επενδύει το νέο European Innovation Council (EIC) Fund. Πρόκειται για την Γαλλική CorWace, η οποία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων συσκευών καρδιακής υποβοήθησης. Η CorWace «σήκωσε» τώρα συνολική χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά το EIC Fund με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Η Charlotte Rasser, Marketing Manager της CorWace εξηγεί τι ακριβώς κάνει η εταιρία: Όλες οι τρέχουσες συσκευές υποβοήθησης χρησιμοποιούν περιστροφική τεχνολογία για την κυκλοφορία του αίματος και παράγουν συνεχή ροή αίματος που είναι αφύσικη και οδηγεί σε επιπλοκές. Ως εκ τούτου, το 70% των ασθενών υποφέρουν από σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν (όπως εγκεφαλικό ή γαστρεντερική αιμορραγία) εντός ενός έτους εμφύτευσης. Το CorWave ξεπερνά αυτό το μεγάλο μειονέκτημα με μια κυματοειδή αντλία διαφράγματος που επιτρέπει τον ρυθμό ροής να προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς. Σε περίπτωση άσκησης, η ροή αυξάνεται φυσικά αλλά επιβραδύνεται όταν ο ασθενής κοιμάται.

Το fund της Ε.Ε. θα συνδυάζει επιδοτήσεις και μετοχικά μερίδια για να χρηματοδοτεί εταιρείες πρώιμης φάσης που δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη βαθιά τεχνολογία, όπως η υγεία, η βιωσιμότητα και η προηγμένη μεταποίηση.

Το μερίδιο επί του μετοχικού κεφαλαίου κάθε εταιρείας θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 25%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 9 =