αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω στους νέους επιχειρηματίες»: Τι αποκαλύπτει ο Richard Branson

«Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω στους νέους επιχειρηματίες»: Τι αποκαλύπτει ο Richard Branson

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από success stories. Σε ηλικία 23 χρονών ο Richard Branson εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο. Σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

Μέσα σε μια πορεία 46 ολόκληρων χρόνων, δημιούργησε επιχειρήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σε διάφορους κλάδους. Όλες οι εταιρίες του λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» της Virgin. Δεν έχει μείνει όμως μόνο εκεί. Αφού με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μεταφέρει τις εμπειρίες του προς τους νέους επιχειρηματίες. Κάνει ομιλίες, γράφει άρθρα, ενώ υποστηρίζει και προγράμματα για startuppers.

Ποια είναι όμως η πρώτη ερώτηση που κάνει ο Richard Branson σε έναν νέο επιχειρηματία;

«Όταν κάποιος έρχεται σε εμένα και μου λέει ότι θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση, η πρώτη μου ερώτηση είναι: Έχεις μια ιδέα που θα κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη; Αν ναι, τότε μπορείς να φτιάξεις μια επιχείρηση», λέει ο Richard Branson.

Και στη συνέχεια, ο γνωστός businessman δίνει στον κάθε νέο, μια συμβουλή: «Βγες έξω και κάνε το». Όπως εξηγεί: «Πιστεύω ότι πρέπει να βγαίνουμε εκεί έξω και να προσπαθούμε. Κάποιες φορές θα αποτύχουμε και κάποιες θα φτάσουμε στην επιτυχία.».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Richard Branson και Bill Gates έχουν έναν παραδοσιακό τρόπο για να καταγράφουν τις ιδέες τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 10 =