αρχικηVIRALΑυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Και βρίσκεται στην Ελλάδα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Και βρίσκεται στην Ελλάδα

Η μεγάλη ακτογραμμή της Ελλάδας είναι γεμάτη όμορφες γωνιές με διαφορετικές στο είδους τους παραλίες. Αυτό που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι ότι στην Ελλάδα βρίσκεται και η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά στην ηπειρωτική ριβιέρα της Ελλάδας. Ο λόγος για το Μονολίθι στην Πρέβεζα. Εκτός από το μέγεθός της, μάλιστα, θεωρείται και πολύ ασφαλής. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό μικρών και μεγάλων απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Μονολίθι βρίσκεται στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας. Όπως σημειώνει το exploringgreece.tv, αποτελεί τη μεγαλύτερη αμμουδιά με άμμο στην Ευρώπη έχοντας μήκος σχεδόν 25 χιλιόμετρα. Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρεβέζης.

Από το σημείο εκείνο και μετά αρχίζει το λεγόμενο αισθητικό δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα και αποτελεί Αρχαιολογική Ζώνη Άλφα, με την οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα να απαγορεύεται δια ροπάλου λόγω της αρχαίας Νικόπολης. Κατά μήκος βέβαια αυτών των 25 χιλιομέτρων της παραλίας του Μονολιθίου θα βρεις το δικό σου αγαπημένο σημείο για να κάνεις βουτιές. Η παραλία είναι σε άλλα σημεία οργανωμένη και σε άλλη όχι προσφέροντας στον καθένα αυτό που θέλει. Θα βρεις ρηχά νερά για οικογένειες αλλά και πιο βαθιά για μεγαλύτερους. Υπάρχουν, μάλιστα, και αρκετά σημεία στα οποία μπορείς να απολαύσεις θαλάσσια σπορ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + eight =