αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η κατηγορία των startups που «κοιτούν» τα Venture Capital Funds- Οι χρηματοδοτήσεις εκτινάχθηκαν στα 12 δισ. δολάρια

Αυτή είναι η κατηγορία των startups που «κοιτούν» τα Venture Capital Funds- Οι χρηματοδοτήσεις εκτινάχθηκαν στα 12 δισ. δολάρια

Στις «πράσινες» startups που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια στρέφονται τα Venture Capital Funds, με τις σχετικές χρηματοδοτήσεις να εκτινάσσονται στα 12,3 δισ. δολ. το πέρυσι, από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων Oliver Wyman βασισμένη σε δεδομένα από το Crunchbase που παρουιάζει το Reuters, οι επενδυτές στη Βόρεια Αμερική πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες επενδύσεις καθαρής ενέργειας, παρέχοντας το 57% του συνόλου του περασμένου έτους, με τους Ευρωπαίους παίκτες να μένουν πίσω με 3,5 δισ. δολ.

Η χρηματοδότηση από κινεζικά venture capital fund έφτασε τα 1,2 δισ. δολ., χάρη στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι επενδυτές παγκοσμίως ανταγωνίζονται για να χρηματοδοτήσουν πιο φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να στραφεί προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ και ο νόμος για την κλιματική ουδετερότητα της ΕΕ, που προσφέρουν δημόσιες επιδοτήσεις για πράσινες βιομηχανικές επενδύσεις, αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω αυτό το ενδιαφέρον, προβλέπουν ειδικοί του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η τεχνολογία μπαταριών, οι λύσεις αποθήκευσης και η τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν πρωταγωνιστές, καλύπτοντας τα 2/3 των χρηματοδοτήσεων από venture capital fund, πέρυσι.

Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μειώθηκε το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάτι που η Oliver Wyman συνέδεσε με την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς, αλλά είπε ότι η ανάγκη της περιοχής για νέες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας είχε αυξηθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου σε σουηδικές νεοφυείς επιχειρήσεις μειώθηκαν, αλλά η χώρα παρέμεινε ηγέτης στην Ευρώπη πέρυσι, μπροστά από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =