αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η ημερομηνία που πέφτουν τίτλοι τέλους για το flash player- Πρέπει να το απεγκαταστήσετε

Αυτή είναι η ημερομηνία που πέφτουν τίτλοι τέλους για το flash player- Πρέπει να το απεγκαταστήσετε

Τον Ιούλιο του 2017 η Adobe γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να δώσει οριστικό τέλος στον Flash Player της, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό, αφού ήδη άλλα standards όπως HTML5, WebGL και WebAssembly έχουν εξελιχθεί αρκετά. Η εταιρεία θέλησε να οριστικοποιήσει αυτή της την κίνηση, μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Flash Player θα θεωρείται EOL (End of Life), με την εταιρεία να αφαιρεί όλες του τις εκδόσεις από την ιστοσελίδα της. Επίσης, η Adobe παροτρύνει όλους τους χρήστες να απεγκαταστήσουν οποιαδήποτε έκδοση έχουν στα συστήματα τους, καθώς δεν πρόκειται να δώσει καμία ενημέρωση ασφαλείας μετά την παραπάνω ημερομηνία και να αναβαθμίσουν τους browsers τους, ώστε να έχουν διαθέσιμα τα νεότερα πρότυπα.

Επιπλέον, οποιοδήποτε περιεχόμενο ιστοσελίδων που βασίζεται σε Flash δε θα μπορεί να αναπαραχθεί μέσω του Flash Player, με την Adobe να τον μπλοκάρει εντελώς μετά την ημερομηνία του EOL. Τέλος, η Adobe σημειώνει πως όσοι αποφασίσουν να κρατήσουν ή να εγκαταστήσουν τον Flash Player από άλλες ιστοσελίδες, θα είναι εκτεθειμένοι σε πιθανούς κινδύνους.

Πάντως, η εταιρεία έδωσε τρία χρόνια περιθώριο, τόσο στους προγραμματιστές όσο και στους καταναλωτές, για να μεταβούν σε νέες πλατφόρμες. Ήδη οι μεγαλύτεροι browsers αυτή τη στιγμή δε χρησιμοποιούν το Flash, οπότε για τους περισσότερους χρήστες θα είναι μία αλλαγή που ίσως να μην παρατηρήσουν καν.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − five =