αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η εφαρμογή που σου επιτρέπει να δεις «κλειδωμένα» προφίλ στο Instagram

Αυτή είναι η εφαρμογή που σου επιτρέπει να δεις «κλειδωμένα» προφίλ στο Instagram

Το Instagram φαίνεται να παίρνει πολύ στα σοβαρά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Πρόσφατα, απομακρύνθηκε από τα καταστήματα εφαρμογών η εφαρμογή Like Patrol, από τους δημιουργούς της οποίας είχε ζητήσει η εταιρεία να διακόψουν τη λειτουργία της. Ωστόσο, τώρα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έστειλε αίτημα διακοπής λειτουργίας στους δημιουργούς του Ghosty, μιας εφαρμογής με ακόμη πιο παράνομη δράση.

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή

Το Ghosty επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να βλέπουν το περιεχόμενο ιδιωτικών προφίλ. Αν η δράση της εφαρμογής σταματούσε εκεί, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν κάπως πιο απλά.

Ωστόσο, το Ghosty δεν σταματά εκεί. Για να δώσει πρόσβαση στα ιδιωτικά προφίλ, απαιτεί από τους χρήστες να προσκαλέσουν φίλους τους για να χρησιμοποιήσουν το app. Μέσω αυτής της διαδικασίας, η εφαρμογή συλλέγει ατελείωτα δεδομένα χρηστών, με στόχο να εντοπίζει τα ιδιωτικά προφίλ που ακολουθούν.

Εν ολίγοις, ο κάθε χρήστης του Ghosty δίνει απλόχερα πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, με αντάλλαγμα απλώς να “χωθεί” στην “κρυφή” ζωή κάποιου άλλου, χωρίς την άδεια του.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Παρά την προειδοποίηση του Instagram, το Ghosty παραμένει ακόμη και σήμερα στο Google Play και έχει πάνω από 500.000 λήψεις. Η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω κυρώσεις, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα δράσει. Ίσως τελικά φροντίσει να απομακρυνθεί το app από το κατάστημα εφαρμογών, όπως έγινε και με το Like Patrol.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =