αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η εταιρία που μοίρασε τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς»

Αυτή είναι η εταιρία που μοίρασε τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς»

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τα ΜΜΕ στα οποία δόθηκαν τα συνολικά 20 εκατ. ευρώ, για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς». Πρόκειται για κρατικά χρήματα τα οποία μοιράστηκαν σε διάφορα Μέσα, την περίοδο του κορονοιού. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Μάλιστα, μέχρι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τα χρηματικά ποσά που έλαβε το κάθε ένα από αυτά τα ΜΜΕ.

Ποια είναι όμως η εταιρία που ανέλαβε να κάνει την μοιρασιά των κονδυλίων; Πρόκειται για την εταιρία Initiative Media. Είναι η εταιρεία που διαχειρίστηκε τα 20 εκατομμύρια ευρώ και πήρε τη δουλειά με απευθείας ανάθεση.

Οπως μάλιστα διαβάζουμε στο εξειδικευμένο site advertising.gr, «το συμβατικό τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της τελικής συνολικής δαπάνης». Δηλαδή, αν όντως η Initiative Media μοίρασε 20 εκατομμύρια ευρώ (τόσα ανακοίνωσε το υπουργείο), θα λάβει και ως αμοιβή 600 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως μέχρι τώρα η επίμαχη λίστα έχει προκαλέσει αίσθηση. Μέσα σε αυτή, συναντά κάποιος αρκετά «ανύπαρκτα» sites, κάποια άλλα με μηδαμινή επισκεψιμότητα, ενώ χρήματα διαφήμισης φαίνεται να πήρε ακόμα και ο γνωστός παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης. Μέσα στην λίστα και site ομογενών στις ΗΠΑ (ενδιαφέρονται άραγε στην Καλιφόρνια, για το πως έγινε το lockdown στην Ελλάδα;).

Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια επί του θέματος, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά «θολά» σημεία σε ότι αφορά τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν τα κρατικά χρήματα στα ΜΜΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =