αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η εταιρία που έχει αναλάβει να «τρέξει» τα Burger King στην Ελλάδα. Και έχει ξεκινήσει προσλήψεις

Αυτή είναι η εταιρία που έχει αναλάβει να «τρέξει» τα Burger King στην Ελλάδα. Και έχει ξεκινήσει προσλήψεις

Από το αεροδρόμιο της Ρόδου θα ξεκινήσει τελικά την ανάπτυξή της στην Ελλάδα η γνωστή αμερικανική αλυσίδα fast food Burger King. Την ανάπτυξη του σήματος μέσω δικαιόχρησης (franchising) έχει αναλάβει η εταιρεία Select Service Partners, όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες για την κατασκευή του καταστήματος, ενώ ήδη έχουν δημοσιευθεί αγγελίες για την πρόσληψη προσωπικού (ταμίες, βοηθοί κουζίνας κ.ά.).

Η δραστηριοποίηση της Burger King στην Ελλάδα έρχεται 3,5 χρόνια μετά τη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα εστίασης στον κόσμο, στην κατηγορία των μπέργκερ, είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει συμβεί έως σήμερα. Η ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων –συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Ρόδου– στη Frapport φέρεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τελικά της αλυσίδας εστίασης και στην ελληνική αγορά.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και ανήκει στη Restaurant Brands International Inc., η οποία πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 30 δισ. δολ., κατέχοντας ακόμη τις αλυσίδες εστιατορίων Tim Hortons και Popeyes. Συνολικά, ο εν λόγω όμιλος διαθέτει πάνω από 24.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ και σε 100 ακόμη χώρες. Ειδικά τα καταστήματα Burger King δέχονται κάθε μέρα 11 εκατ. επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ήπειρο, η αμερικανική αλυσίδα δραστηριοποιείται ήδη στην Αυστρία, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Φινλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρωσία, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στη γειτονική μας Τουρκία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =