αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση σε μια συνέντευξη για δουλειά. Και τι πρέπει να απαντήσεις

Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση σε μια συνέντευξη για δουλειά. Και τι πρέπει να απαντήσεις

Είναι ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορεί να σου γίνει σε μια συνέντευξη για δουλειά. Ή έστω είναι μια ερώτηση στην οποία πολλοί υποψήφιοι… κολλάνε και δεν ξέρουν τι ακριβώς να απαντήσουν.

«Γιατί να προσλάβουμε εσένα;»

Πιθανότατα το έχεις ακούσει. Εδώ θα πρέπει καταρχήν να δεχτούμε, ότι αυτή η ερώτηση είναι αρκετά συνηθισμένη σε συνεντεύξεις. Άρα λοιπόν, αν θέλεις να έχεις πιθανότητας για μια θέση, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις σαφείς απαντήσεις.

Από την άλλη μεριά, ίσως τελικά δεν είναι… και τόσο κακή ερώτηση. Δες το θετικά. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, έτσι ώστε να εξηγήσεις το γιατί είσαι εσύ ο καταλληλότερος για μια θέση. Να παραθέσεις τα skills, την προϋπηρεσία και τις γνώσεις που έχεις. Παρακάτω ακολουθούν τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις στην απάντηση σου, έτσι όπως τα παραθέτει το αμερικανικό The Muse.

1- «Σύνδεση»: Ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις πρώτα από όλα, είναι να εστιάσεις στα στοιχεία εκείνα που σε «συνδέουν» με τη θέση. Αυτά που σε κάνουν «τον κατάλληλο». Χώρισε την απάντηση σε δύο μέρη. Από την μια, πες για τα οφέλη που θα έχει η εταιρία αν σε προσλάβει. Από την άλλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχεις εσύ και σου δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο.

2- Γνώσεις για την εταιρία: Ίσως η ολοκληρωμένη ερώτηση για την οποία συζητάμε είναι «Γιατί να προσλάβουμε εσένα και όχι κάποιον από τους άλλους;». Είναι δεδομένο ότι η εταιρία βλέπει πολλούς υποψηφίους για μια θέση. Οι οποίοι ενδεχομένως έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με εσένα. Οπότε πρέπει να παραθέσεις τα στοιχεία που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Εδώ υπάρχει tip: Να γνωρίζεις καλά την εταιρία και το πως δουλεύει. Να δείξεις αυτή τη γνώση σου και παράλληλα να περιγράψεις το γιατί ταιριάζεις εσύ μέσα στην συγκεκριμένη εταιρία.

3- Επίλυση προβλημάτων: Πολλές φορές, οι εταιρίες ανοίγουν μια θέση εργασίας, επειδή θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα. Εντόπισε το και εξήγησε το πως μπορείς να το λύσεις εσύ. Μην επικεντρώνεσαι στο παρελθόν, αλλά μίλα για το μέλλον και το πως μπορείς να βελτιώσεις τα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =