αρχικηVIRALΑυτές οι 5 συσκευές μπορούν να «φουσκώσουν» το λογαριασμό του ρεύματος σου (αν τις χρησιμοποιείς λάθος)

Αυτές οι 5 συσκευές μπορούν να «φουσκώσουν» το λογαριασμό του ρεύματος σου (αν τις χρησιμοποιείς λάθος)

Σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ φουσκωμένος και δεν ξέρετε τον λόγο; Είναι πολύ πιθανόν να φταίνε κάποιες συσκευές στο σπίτι σας που καίνε πολύ ρεύμα. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πιο ύποπτες και βάλτε τα δυνατά σας για να αλλάξετε τον τρόπο που τις χειρίζεστε.

Πιστολάκι μαλλιών Είναι μια από τις συσκευές που καίνει πολύ ρεύμα και κανείς δεν τις υποψιάζεται. Προσοχή στη χρήση του λοιπόν για να μην ανεβάζετε τον λογαριασμό σας χωρίς λόγο.

Κλιματιστικό Αν το κλιματιστικό σας είναι inverter τότε σίγουρα η κατανάλωσή του θα είναι πολύ λιγότερη σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό που είναι παλιάς τεχνολογίας. Η ιδανική θερμοκρασία για να μην καίει πάρα πολύ ρεύμα είναι 10 βαθμούς πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους χειμερινούς μήνες) και 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους καλοκαιρινούς μήνες).

Tip Όσο πιο παλιά είναι μια ηλεκτρική συσκευή τόσο πιο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος κάνει. Γι’αυτό βάλτε στόχο να αντικαταστήσετε σιγά σιγά μια-μια τις συσκευές που έχετε πολλά χρόνια. Μπορεί να ξοδέψετε τώρα κάποια χρήματα παραπάνω στην αγορά τους αλλά θα γλυτώσετε σίγουρα χρήματα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ψυγείο Είναι λογικό να φουσκώνει ο λογαριασμός σας εξαιτίας συσκευών που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όμως είναι πως ένα ψυγείο παλαιού τύπου έχει τριπλάσιο κόστος ανά ώρα λειτουργίας από αυτό που έχει ένα ψυγείο νέου τύπου. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε άμεσα το ψυγείο σας, τότε προσπαθήστε απλά να μην το ανοιγοκλείνετε συχνά.

Έξυπνο tip Για να δείτε αν το ψυγείο σας έχει μεγάλη απώλεια ενέργειας βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και στη συνέχεια κλείστε την. Αν το χαρτί παραμείνει στη θέση του τότε η πόρτα είναι κλεισμένη καλά και δεν υπάρχουν πολλές απώλειες.

Θερμοσίφωνας Μην αφήνετε ποτέ τον θερμοσίφωνα ανοιχτό για παραπάνω από 30 λεπτά. Αποφύγετε να πλένετε τα ρούχα με πολύ ζεστό νερό και προτιμήστε χλιαρό νερό ή κρύο.

Tip Μπορείτε να γλυτώσετε περίπου 150-200 ευρώ τον χρόνο από τους λογαριασμούς ρεύματος αν βγάζετε από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε.

Φούρνος Ο φούρνος είναι η συσκευή με την περισσότερη κατανάλωση ρεύματος μέσα στο σπίτι. Περιορήστε τη χρήση του όσο το δυνατόν περισσότερο και επενδύστε λίγα χρήματα σε κάποιο φουρνάκι ή grill που καίνε λιγότερο ρεύμα. Αποφύγετε να ζεσταίνετε τα ροφήματά σας στα μάτια της κουζίνας και χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ένα γκαζάκι που δεν καταναλώνει καθόλου ρεύμα.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 17 =