αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι τώρα οι περιζήτητες ειδικότητες στην ελληνική αγορά εργασίας

Αυτές είναι τώρα οι περιζήτητες ειδικότητες στην ελληνική αγορά εργασίας

Η δυσκολία ανακάλυψης ταλέντων στον κλάδο της τεχνολογίας αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα στην αγορά εργασίας. Οι εταιρίες διαπιστώνουν ότι αυτή η δυσκολία εκτείνεται σε ποσοστό 89%, ενώ δύσκολα καλύπτονται και οι θέσεις των μηχανικών σε ποσοστό 72,% αλλά και των στελεχών στις πωλήσεις σε ποσοστό 61% .

Η πεντάδα των αναγκών της ελληνικής αγοράς εργασίας -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ranstad- συμπληρώνεται από τις κατηγορίες operations (26%), λογιστική / οικονομικά (24%), εξυπηρέτηση πελατών / aftersales και μηχανικοί (23%).

Όπως σημειώνει η Ημερησία, διαπιστώνεται ακόμη αυξημένη ζήτηση στα τμήματα Προμηθειών, Εφοδιαστικής αλυσίδας, Παραγωγής και Operations, Στελεχών Marketing με εξειδίκευση στο Digital και Social Media, Νομικών με εξειδίκευση σε GDPR, Data analysts και φυσικά των Επαγγελματιών Υγείας.

Παράλληλα έλλειψη εμφανίζουν και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, αφού οι νέοι σήμερα αποφεύγουν τα χειρωνακτικά επαγγέλματα, ένα πρόβλημα που θα διογκωθεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα τεχνικά έργα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + twelve =