αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 7 πιο κερδοφόρες εταιρίες του πλανήτη (και το Νο1 είναι μια έκπληξη)

Αυτές είναι οι 7 πιο κερδοφόρες εταιρίες του πλανήτη (και το Νο1 είναι μια έκπληξη)

Η Apple υπήρξε για χρόνια η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει.

Η πρωτιά ανήκει πλέον στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco η οποία ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποκαλύψει  μια σειρά από οικονομικά στοιχεία ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε από την Moody’s. Η Saudi Aramco λοιπόν κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως ως η πιο κερδοφόρα εταιρία με 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Στην πραγματικότητα, τα καθαρά κέρδη της Σαουδικής εταιρείας ισοδυναμούσαν περίπου με τα καθαρά κέρδη της Apple, της μητρικής εταιρείας της Google Alphabet και της Exxon Mobil μαζί, σύμφωνα με το Bloomberg. Σημειώνεται από τη δεκαετία του 1970  οπότε η εταιρεία κρατικοποιήθηκε, τα οικονομικά στοιχεία της παρέμεναν μυστικά.

Δεδομένου ότι τα κέρδη μιας εταιρείας είναι υποχρεωτικό να δημοσιοποιούνται μόνο όταν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή πρόκειται να εισαχθούν, τα κέρδη ενός μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο- κυρίως κρατικών- είναι άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στο infographic του Statista που ακολουθεί και παρουσιάζει τα κέρδη των 8 εταιρειών με τα  υψηλότερα κέρδη. Η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος αλλά τελικά αναμένεται για το 2021.

Infographic: The Most Profitable Companies in the World | Statista
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =