αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 46 χώρες που προσφέρουν Visa για digital νομάδες

Αυτές είναι οι 46 χώρες που προσφέρουν Visa για digital νομάδες

Μπορεί ο Elon Musk να ζήτησε από κάποιους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο, όμως αυτό αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Η τάση με τους digital νομάδες και τους remote εργαζόμενους καλά κρατεί. Είδαμε μάλιστα πρόσφατα τον κολοσσό Airbnb να ανακοινώνει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε, εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, ξεκαθαρίζει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει τον μισθό εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Σε συνέντευξη στο Time’s The Leadership Brief, ο συνιδρυτής και CEO της Airbnb, Brian Chesky, είπε ότι πιστεύει ότι η κλασική εργασία στο γραφείο είναι «ένα αναχρονιστικό μοντέλο» βγαλμένο «από την προ-digital εποχή».

«Νομίζω ότι το γραφείο όπως το ξέρουμε έχει τελειώσει. Πρέπει να προχωρήσουμε», είπε.

«Προφανώς, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και να δουλεύουν, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις καφετέριες και να δουλεύουν — σε αυτούς τους χώρους είναι απολύτως λογικό» είπε ο Chesky. Αλλά βάζοντας το ερώτημα: Γιατί πρέπει κάποιος που δουλεύει μέσω laptop, να πηγαίνει σε ένα γραφείο;

Με τόσους πολλούς εργαζόμενους απελευθερωμένους από τα… δεσμά του γραφείου, δεν είναι περίεργο ότι το ενδιαφέρον για τις λεγόμενες digital nomad visas αυξάνεται. Αυτές οι βίζες επιτρέπουν στους remote εργαζόμενους να ζουν και να εργάζονται νόμιμα σε μια χώρα, για περιόδους που κυμαίνονται από έναν μήνα έως τέσσερα χρόνια.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό inc.com παραθέτει 46 χώρες που προσφέρουν Visa για digital νομάδες. Ανάμεσα σε αυτές η Ελλάδα και η Κύπρος. Σημειώνεται βέβαια ότι ένας πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται Visa για να φύγει από την χώρα του και να μετεγκατασταθεί σε κάποια άλλη χώρα-μέλος.

Η λίστα με τις 46 χώρες:

Ανγκουίλα

Αντίγκουα & Μπαρμπούντα

Αρούμπα

Αυστραλία

Μπαρμπέιντος

Μπελίζ

Βερμούδες

Βραζιλία

Καμπότζη

Πράσινο Ακρωτήριο

Νησιά Κέιμαν

Κολομβία

Κόστα Ρίκα

Κροατία

Κουράσω

Κύπρος 

Τσεχία

Δομινικανή Δημοκρατία

Ντουμπάι, ΗΑΕ

Εκουαδόρ

Εσθονία

Γεωργία

Γερμανία

Ελλάδα

Γρενάδα

Ισλανδία

Ινδονησία

Ιταλία

Ιαμαϊκή

Μάλτα

Μαυρίκιος

Μεξικό

Μαυροβούνιο

Μονσεράτ

Νορβηγία

Παναμάς

Πορτογαλία

Ρουμανία

Σερβία

Σεϋχέλλες

Ισπανία

Σρι Λάνκα

Αγία Λουκία

Ταϊβάν

Ταϊλάνδη

Βιετνάμ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =