αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 3 ομάδες που βραβεύτηκαν στο Startup Weekend Patras

Αυτές είναι οι 3 ομάδες που βραβεύτηκαν στο Startup Weekend Patras

Ώρα 18.00. Ακριβείς στην ώρα τους, judges και startuppers, μαζί με όλη τη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών του Startup Weekend Patras 2019 συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Patras IQ, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εργασίας των ομάδων και την ανάδειξη των τριών μεγάλων νικητών.

Οι κριτές ξεκίνησαν παρουσιάζοντας τις ιδιότητές τους, και εκδηλώνοντας “Take feedback into account, do not take it to heart”, κατέληξε η facilitator Αμαλία Αγαθού, προτού υπενθυμίσει με λεπτομέρεια τη διαδικασία του pitching.

Οι ιδέες των ομάδων παρουσιάζονται ακριβώς από κάτω και με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν:

FanHype

Η ομάδα παρουσίασε μια ιδέα που συνδέει τους Αθλητικούς συλλόγους με τους φιλάθλους και τις τοπικές επιχειρήσεις, σε ένα win- win- win μοντέλο μερικώς κλειστού οικοσυστήματος. Έμφαση δόθηκε στην εκτός Ελλάδος ήδη υπάρχουσα όμοια επιχειρηματική δραστηριότητα, τονίστηκε όμως η δυσκολία της πιθανής επέκτασης της εταιρείας στη ευρύτερη  ευρωπαϊκή αγορά.

Kinectricity

Μια πρόταση που θα δώσει μια νέα τροπή στο σύστημα αστικών μετακινήσεων, επιλύοντας το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή “πράσινης” ενέργειας παρουσίασε η ομάδα Kinecticity. Το επιχειρηματικό της σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση ειδικής πλακόστρωσης σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρισμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την πόλη.

PRESBYOPIA

Απευθυνόμενη σε μια αγορά που μόνο στην Ελλάδα αποτελείται από πλέον των 2 εκ. πρεσβύωπες χρήστες smartphone, η ομάδα πρότεινε την κατασκευή μιας εφαρμογής ονόματι Presbyoptics, την οποία ο χρήστης θα ρυθμίζει χειροκίνητα ώστε να μπορεί να διαβάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται οπτικά βοηθήματα. Η εφαρμογή ιδανικά θα μπορεί να ενσωματωθεί τόσο στο λογισμικό τηλεφώνων smartphone, αλλά και σε οθόνες δημόσια χρήσης (σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ).

Unique Size

Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά και στο πλήθος των online παραγγελιών που καθημερινά πραγματοποιούνται στη βιομηχανία μόδας απευθύνεται το επιχειρηματικό σχέδιο Unique Size. Τα έξοδα επιστροφής για τις αποδόσεις φτάνουν πραγματικά σημαντικά μεγέθη για τις εταιρείες διανομής ενδυμάτων, ενώ παράλληλα παραμένουν μια μεγάλη αιτία απογοήτευσης και απώλειας πελατών. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της εταιρείας, ο ενδιαφερόμενος θα εισάγει τις ακριβείς σωματικές διαστάσεις του και θα δημιουργεί αυτόματα ένα virtual fitting room, χάρη στο οποίο θα μπορεί να ψωνίζει σε μια μεγάλη γκάμα εταιρειών χωρίς τον φόβο του λάθους στην επιλογή του μεγέθους. Παράλληλα, μέσω της καταγραφής των επιλογών και των προτιμήσεων των χρηστών, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων την οποία η εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ένδυσης.

Park4Share

Μια επανάσταση στον τρόπο που αναζητά και βρίσκει θέση πάρκινγκ, μέσω μιας εφαρμογης κρατήσεων χώρων  στάθμευσης τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και από ιδιώτες πρότεινε η ομάδα της Park 4 Share. Την ιδέα τους στήριξαν μέσω παραδειγμάτων παρόμοιων επιχειρηματικών σχεδίων στο εξωτερικό, ενώ πρότειναν τη δυνατότητα για διαφήμιση τοπικών επιχειρήσεων, προβάλλοντας ως μεγάλα ατού το χρηματικό κέρδος για τους ιδιοκτήτες των χώρων, αλλά και το κέρδος χρόνου και χρήματος για τον πελάτη.

PASSify

Την ψηφιοποίηση του συνόλου των πιστοποιητικών κάθε πολίτη περιελάμβανε η πρόταση PASSify. Μέσα από τα καθημερινά παραδείγματα, οι startuppers επέδειξαν μια σειρά από παραδείγματα καθημερινής επίλυσης προβλημάτων που η εφαρμογή θα παρέχει στους χρήστες.

Η ομάδα δημιούργησε ακόμα και μια πρώιμη μορφή του κώδικα που θα “τρέξει” την εφαρμογή και εστίασε στην φερεγγυότητα, την ασφάλεια και την άμεση πρόσβασιμότητα ως τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Smart Parking

Μια ακόμα πρόταση επίλυσης του προβλήματος αναζήτησης χώρου στάθμευσης εντός του αστικού ιστού , αυτή τη φορά σε μια πιο gamified εκδοχή που προβλέπει ανταλλαγή θέσεων στάθμευσης μεταξύ οδηγών ήταν η ιδέα του Trade Park.

Οι χρήστες θα μπορούν  με την εγγραφή τους να ενεργούν ως παίκτες που κερδίζουν εικονικά νομίσματα με κάθε προσφορά- δήλωση θέσης πάρκινγκ που αφήνουν. Τα “κέρδη” αυτά θα μπορούν να τα ξοδέψουν είτε για την αγορά θέσεων στάθμευσης είτε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσφορές από εμπλεκόμενους χορηγούς.

Delivery plus

Το προϊόν της τελευταίας ομάδας startuppers είναι μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί πελάτες οι οποίοι, για οποιονδήποτε λόγο, στερούνται της πρόσβασης στο σούπερ μάρκετ και αγοράζουν αυτό που χρειάζονται online. Η πλατφόρμα θα φροντίζει για την πραγματοποίηση και την έγκαιρη παράδοση της παραγγελίας τους, συνεργαζόμενη με σειρά αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Το pitching βρήκε όλες τις ομάδες βελτιωμένες και αποφασισμένες να ξεχωρίσουν, βάζοντας τα δυνατά τους για να απαντήσουν ικανοποιητικά και στις πολυάριθμες ερωτήσεις των κριτών. Από όλες τις παραπάνω προτάσεις, τελικά, ξεχώρισαν οι ακόλουθες:

 

  • 1ο βραβείο → Smart Parking
  • 2ο βραβείο → PASSify
  • 3ο βραβείο → UNIQUE SIZE
  • ενώ ιδιαίτερη μνεία για το καλύτερο pitching έγινε στους Park4Share

 

“Η ανάδειξη των νικητών είναι ήσσονος σημασίας”, υπογράμμισε ο κριτής Conno Christou αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτό που θα μείνει, όσες φορές κι αν χρειαστεί να γίνει pivoting, όσες φορές κι αν δεν φτάσουμε στην απόλυτη επιτυχία, είναι οι άνθρωποι. Είναι η ομάδα, αυτοί με τους οποίους θα περάσεις τα επόμενα χρόνι στιγμές έντασης, στιγμές δημιουργίας, στιγμές που θα σε οδηγήσουν να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Ο Βασίλης Καραβασίλης τόνισε τη χαρά του για την κινητικότητα που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Πάτρας στον τομέα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.. “Υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν να κυνηγήσετε την ιδέα σας με κάθε τρόπο”, τόνισε.

Ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε και η facilitator Αμαλία Αγαθού, η οποία εξήρε την ιδιαίτερα θερμή, οικογενειακή ατμόσφαιρα του τριήμερου event και δήλωσε την ανυπομονησία της να μάθει τα επόμενα βήματα των ομάδων που συμμετείχαν.

Η βραδιά έκλεισε με τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο head organiser του Startup Weekend Patras 2019, Αλέξης Πάντζιαρος, πήρε τον λόγο ευχαριστώντας τόσο τους Κριτές που ταξίδεψαν από μακριά και διέθεσαν από τον πολύτιμο χρόνο τους, όσο και τους mentors για την εξαιρετική τους βοήθεια. Ολοκλήρωσε τον λόγο του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα των εθελοντών που με τη δουλειά τους έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση του event. Και επειδή κάθε μεγάλη γιορτή χρειάζεται ένα καλό πάρτι για το κλείσιμο, όλοι έδωσαν ραντεβού για τη συνέχεια στον αγαπημένο χώρο του Tag cafe Patras. Συνέχεια με μουσική και ποτό- γιατί κάθε επιτυχία και αποτυχία, μικρή και μεγάλη, αποκτά νόημα μόνο όταν μοιράζεται ανάμεσα σε παρέες…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nine =