αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 3 εταιρίες που θέλουν να αναλάβουν το «λίφτινγκ» του Athens Ledra

Αυτές είναι οι 3 εταιρίες που θέλουν να αναλάβουν το «λίφτινγκ» του Athens Ledra

Τρεις τεχνικές εταιρείες βρίσκονται στη λίστα προεπιλογής (short list) για την ανάληψη του έργου ανακατασκευής του ξενοδοχείου Athens Ledra που έχει αποκτήσει η αμερικανική εταιρεία Hines έναντι τιμήματος 33,05 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, η Άκτωρ, η Intrakat και η Vitael έχουν περάσει στην τελική φάση προεπιλογής για το έργο με αρχικό προϋπολογισμό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο εκδήλωσε, αρχικά, μεγάλος αριθμός εταιρειών, δεδομένου ότι η ανακατασκευή του Athens Ledra θα αποτελέσει μία από τις λιγοστές κτιριακές αναπτύξεις στην Αττική.

Πλέον, η διαδικασία της επιλογής αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Η “Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, το σχήμα που έχουν συστήσει η ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park και η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών των τριών εταιρειών.

Η Άκτωρ έχει αναπτύξει ορισμένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά έργα στην Ελλάδα, έχει κατασκευάσει το Costa Navarino, με ένα από τα πιο πρόσφατα projects της να είναι η μετατροπή στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens του κτηρίου του πρώην υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως.

Σημαντικό αποτύπωμα στα κτιριακά έργα διαθέτει και η Intrakat που έχει αναπτύξει συγκροτήματα γραφείων και νοσοκομεία.

Η Vitael, που ιδρύθηκε το 2009, έχει, μεταξύ άλλων, υλοποιήσει την πρόσφατη διαρρύθμιση του κεντρικού κτηρίου αφίξεων του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” και έργα διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων γραφειακών συγκροτημάτων.

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο στόχος παραμείνει η έναρξη της λειτουργίας του Athens Ledra τη θερινή σεζόν του 2018, ο ανάδοχος θα κληθεί να αντεπεξέλθει σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου, ενώ τμήματα του κτηρίου έχουν ενταχθεί στο Ν.4178/2013 για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Η ανακαινισμένη μονάδα αναμένεται να τεθεί υπό τη διαχείριση της Hyatt Regency που διαθέτει παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα θα επαναλειτουργήσει τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα εκπλειστηριασμού της, τον Μάιο του 2014. Αρχικά το τίμημα πρώτης εκκίνησης ήταν 41,1 εκατ. ευρώ και μετά από περίπου πέντε άγονες εκποιήσεις μειώθηκε σε περίπου 33 εκατ. ευρώ, οδηγώντας την Hines στην κατάθεση προσφοράς.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο του 2017- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =