αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 3 ελληνικές startups στις οποίες επενδύει συνολικά 850.000 ευρώ το Uni.Fund (ΦΩΤΟ)

Αυτές είναι οι 3 ελληνικές startups στις οποίες επενδύει συνολικά 850.000 ευρώ το Uni.Fund (ΦΩΤΟ)

Επενδύσεων συνέχεια για το Uni.Fund, το οποίο ανακοίνωσε νέες επενδύσεις σε 3 ελληνικές startups. Αυτές είναι οι Nanoplasmas, Allcancode και BibeCoffee. Οι οποίες θα λάβουν συνολικά 850.000 ευρώ. Το It’s Possible βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη το πρωί. Φυσικά θα παρακολουθούμε και όλη την πορεία των τριών εταιριών, αφού αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι το πως θα αναπτυχθούν και το αν θα καταφέρουν να «επιβιώσουν» στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες το Uni.Fund θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ακόμη 8 επενδύσεις που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο συμφωνίας και δραστηριοποιούνται στους χώρους του e-business, της Υγείας και της Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και τρεις εταιρείες από τον χώρο της έρευνας.

Τι ακριβώς κάνουν οι 3 startups:

1# Nanoplasmas

Η  Nanoplasmas είναι τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων βιοαναλυτικών μικροεργαστηρίων (lab-on-a-chip) για την ταχύτατη ανίχνευση βακτηρίων και βιομορίων. Το τελευταίο διάστημα εστίασε την έρευνά της στην ανάπτυξη ενός νέου βιοαναλυτικού μικροεργαστηρίου για την ανίχνευση του βακτηρίου της Λεγεωνέλλας στο νερό, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ασθένειες που προέρχονται από αυτό το βακτήριο και απαιτούν αυστηρότερους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ από το Uni.Fund για την τελειοποίηση και πιστοποίηση του προϊόντος, τη δοκιμαστική χρήση του από μεγάλο βιοαναλυτικό εργαστήριο και την πρώτη διάθεσή του στην αγορά. Πρώτη αγορά στόχος της εταιρείας θα είναι βιοαναλυτικά εργαστήρια, δημόσια (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, κλπ) και ιδιωτικά κτήρια (π.χ. ξενοδοχεία) και εταιρείες εμφιάλωσης και εμπορίας πόσιμου νερού.

 

2# Allcancode

Η Allcancode που παρουσιάστηκε από τους δύο ιδρυτές της, Κώστα Καρολεμέα και Σπύρο Αλβέρτη, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγωγής web και mobile εφαρμογών. H τεχνολογία της επιτρέπει ακόμη και σε μη ειδικούς να δημιουργούν μια εφαρμογή μία φορά για πολλές πλατφόρμες (mobile και web) και περιορίζει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης, αφού πλέον επιτρέπει τη δημιουργία συγκεκριμένων εφαρμογών και ιστοσελίδων μέσα σε μερικές ώρες, εκεί που παραδοσιακές μέθοδοι χρειάζονται μέρες.

Η χρηματοδότηση από το Uni.Fund ύψους 300.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό και την ανάπτυξη της βάσης πελατών της.

 

3# BibeCoffee

Mε τη χρήση τεχνολογιών IoT και Artificial Ιntelligence, η BibeCoffee αλλάζει τα δεδομένα στην παρακολούθηση και διαχείριση ποιότητας στο τελευταίο στάδιο της αλυσίδας διανομής του καφέ, περιορίζοντας σημαντικά τo κόστος (από απώλεια εσόδων και φήμης) στις εταιρείες παραγωγής και διάθεσης καφέ και στις αλυσίδες καφέ.

H τεχνολογία της BibeCoffee μετατρέπει όλες τις επαγγελματικές μηχανές καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής, σε έξυπνα τερματικά ακριβείας που συγκεντρώνουν δεδομένα από κάθε μηχανή και επιτρέπουν σε διανομείς και αλυσίδες καφέ τη διαχείρισή τους σε πραγματικό χρόνο. Η επένδυση του Uni.Fund στην BibeCoffee, ύψους 400.000 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την τελειοποίηση και πιστοποίηση του προϊόντος και την έξοδο σε αγορές του εξωτερικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twelve =