αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι τιμωρίες που θα επιβάλει το YouTube στους «κακούς» YouTubers

Αυτές είναι οι τιμωρίες που θα επιβάλει το YouTube στους «κακούς» YouTubers

Το YouTube παίρνει επιτέλους επίσημη θέση στην αντιμετώπιση των “κακών παραδειγμάτων” στην πλατφόρμα του. Η νέα πολιτική του απευθύνεται σε αυτούς που με τις πράξεις τους προκαλούν ζημιά στη φήμη της κοινότητας του YouTube στους κύκλους των διαφημιζόμενων αλλά και του κοινού. Αν ένας YouTuber κάνει κάτι το οποίο “έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο κακό” στην κοινότητα, το YouTube θα αφαιρεί το κανάλι του από τα Google Preferred κανάλια και θα αναβάλει οποιαδήποτε συμφωνία είχαν για original shows. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος, μπορεί και να αναβάλει την ικανότητα του δημιουργού να κερδίζει από τις διαφημίσεις, ακόμα και να τους αποβάλλει από το YouTube Partner Program. Τέλος, μπορεί να αφαιρέσει εντελώς το κανάλι από το home page του YouTube, από τα trending ή από το watch next, περιορίζοντας τους τρόπους που το κοινό μπορεί να βρει τα videos του.

Τι θεωρείται λοιπόν αρκετά κακό για να επιφέρει αυτές τις ποινές; Ο Αντιπρόεδρος του YouTube, Ariel Bardin έφερε ως παράδειγμα “μία αποτρόπαια φάρσα η οποία τραυματίζει συναισθηματικά τους ανθρώπους” και “οτιδήποτε προωθεί τη βία και το μίσος προς μία ομάδα ανθρώπων, επιδεικνύει σκληρότητα ή εκμεταλλεύεται τον πόνο άλλων για να πάρει views ή συνδρομητές”. Παραδέχεται πως στο παρελθόν η ομάδα του YouTube αργούσε να πάρει τέτοιες αποφάσεις, η νέα πολιτική όμως θα τους βοηθήσει να παίρνουν γρήγορα και αποδοτικά μέτρα.

Οι πρώτες τιμωρίες έχουν ήδη επιβληθεί στον Logan Paul. Ο Bardin τόνισε πως το YouTube πιστεύει στην ελευθερία έκφρασης και τα μέτρα που παίρνει είναι μόνο για να προστατεύσει τους υπόλοιπους δημιουργούς περιεχομένου.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =