αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τη «βουτιά» του OSIRIS-REx στον αστεροειδή Bennu

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τη «βουτιά» του OSIRIS-REx στον αστεροειδή Bennu

Η ιστορική χθεσινή “βουτιά” του OSIRIS-REx στον αστεροειδή Bennu στέφθηκε με επιτυχία, καθώς κατάφερε να συλλέξει δείγμα από την επιφάνειά του με σκοπό να το επιστρέψει πίσω στη Γη για να μελετηθεί από τους ερευνητές της NASA σε μια προσπάθεια να δώσουν απαντήσεις για τον σχηματισμό των πλανητών, το πως ξεκίνησε η ζωή και πότε μπορεί ένας αστεροειδής να γίνει απειλητικός για τον πλανήτη μας.

Η NASA μετέδωσε ζωντανά την επιχείρηση και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα video – ανάλυση των κινήσεων που πραγματοποίησε το διαστημικό σκάφος και το ρομποτικό χέρι του, ωστόσο, σήμερα επανέρχεται με μια συλλογή 82 εικόνων από τη SamCam του OSIRIS-REx.

Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, οι εικόνες καλύπτουν περίπου 5 λεπτά από τη διαδικασία κατάβασης του OSIRIS-REx και συμπεριλαμβάνονται σε αυτές η στιγμή που έρχεται σε επαφή με τον αστεροειδή. Τονίζει, επίσης, ότι καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης το μοναδικό μέρος του διαστημικού σκάφους που άγγιξε τον Bennu είναι το ρομποτικό χέρι TAGSAM (Touch-And-Go Sample Acquisition Mechanism).

Δεν έχουμε καθημερινά τη δυνατότητα να βλέπουμε τέτοιο υλικό, επομένως, σε όσους αρέσει η θεματολογία του Διαστήματος είναι μια καλή συγκυρία. Η NASA δηλώνει, επίσης, ότι έχει ήδη μάθει αρκετά για τον αστεροειδή Bennu λόγω της έντονης “ανακατωσούρας” που προκάλεσε το OSIRIS-REx στην επιφάνεια του κατά τη διάρκεια της “βουτιάς”.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =