αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας για τους επενδυτές ακινήτων (και 5 ανερχόμενες περιοχές)

Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας για τους επενδυτές ακινήτων (και 5 ανερχόμενες περιοχές)

Σε ρυθμούς… παλιών καλών εποχών κινείται η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Από την μια οι πλατφόρμες τύπου Airbnb που δίνουν περιθώρια κέρδους, και από την άλλη το γεγονός ότι η Ελλάδα να είναι η πιο φθηνή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από άποψη τιμής τετραγωνικού στα ακίνητα, έχουν «ανάψει» την αγορά.

Η Αθήνα δείχνει να πρωτωστατεί σε αυτή την τάση. Αλλά ποιες περιοχές είναι πιο περηζήττες για τους επενδυτές; Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 1ο BnB Guest Conference που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, το Ζάππειο, η Ακρόπολη και το Εμπορικό Τρίγωνο συγκαταλέγονται στην κορυφή των 10 γειτονιών της πόλης που έφεραν τα περισσότερα έσοδα ανά διαμέρισμα σε ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω της Airbnb και της Homeway.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για ακίνητα στην Πλάκα, αλλά και στα Νότια Προάστια.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, επίσης, στο συνέδριο αναδείχθηκαν και οι πέντε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, σύμφωνα με τις κρατήσεις της προηγούμενης χρονιάς. Στην πρώτη θέση αναδείχθηκαν τα Άνω Πατήσια με το Λυκαβηττό να ακολουθεί στη δεύτερη και το Γουδί στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη βρίσκεται ο Κολωνός και η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Γκάζι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =