αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι καλύτερες smartphone κάμερες: Ένα τεστ μακριά από το μάρκετινγκ των brands (BINTEO)

Αυτές είναι οι καλύτερες smartphone κάμερες: Ένα τεστ μακριά από το μάρκετινγκ των brands (BINTEO)

Ένα άκρως ενδιαφέρον πείραμα πραγματοποίησε ο γνωστός tech Youtuber Marques Brownlee. Αφαιρώντας τον παράγοντα marketing και δύναμης του brand, πραγματοποίησε σε Instagram και Twitter ένα τυφλό τεστ για την καλύτερη κάμερα σε smartphone του 2018.

Για το τεστ χρησιμοποίησε 16 διαφορετικές συσκευές καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει ποια φωτογραφία του αρέσει περισσότερο, χωρίς να ξέρουν με ποιο τηλέφωνο καταγράφηκε. Υπήρξαν πάνω από 5 εκατομμύρια συμμετοχές στην ψηφοφορία και τα τηλέφωνα που συμμετείχαν είναι τα εξής:

Τα αποτελέσματα σόκαραν ακόμα και τον ίδιο. Καταρχάς εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το iPhone X και iPhone XS αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο. Τα Pixel επίσης αποκλείστηκαν άμεσα. Εντύπωση προκάλεσε και η πορεία του Pocophone το οποίο έφτασε στον τελικό αποκλείοντας το Note 9 για να χάσει τελικά από το Huawei Mate 20 Pro, το οποίο κατέκτησε και τον τίτλο της καλύτερης κάμερας για το 2018.

Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, τα αποτελέσματα σίγουρα δεν τα περίμενε κανένας, ούτε καν μερικοί από τους tech Youtubers ή φωτογράφους με τους οποίους επικοινώνησε ο MKBHD. Ο Brownlee προσπάθησε να αποδώσει αυτή την επιλογή του κοινού στις πιο φωτεινές φωτογραφίες. Παρατήρησε ότι οι φωτογραφίες των ακριβών ναυαρχίδων με υψηλή ανάλυση και ακρίβεια καταστρέφονταν στη συμπίεση του Instagram και του Twitter. Επιπλέον η ακρίβεια των χρωμάτων ή το εστιακό βάθος ερχόταν σε δεύτερη μοίρα στην επιλογή του κοινού, το οποίο σε κάθε φωτογραφία φάνηκε να επιλέγει την πιο φωτεινή. Μία πιο κοντινή σύγκριση των φωτογραφιών στην αρχική μορφή τους αποκαλύπτει την αδυναμία των φθηνότερων κινητών, ωστόσο στα social media το αποτέλεσμα μας οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το άκρως ενδιαφέρον πείραμα παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =