αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι καλύτερες πόλεις της Ελλάδας για ψηφιακούς νομάδες (και κάποια νησιά ανάμεσα τους)

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις της Ελλάδας για ψηφιακούς νομάδες (και κάποια νησιά ανάμεσα τους)

Για τους ψηφιακούς νομάδες έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις ή χώρες, ζώντας μοναδικές εμπειρίες ενώ παράλληλα εργάζονται. Η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη, με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών. Τα επαγγέλματα των νομάδων είναι διαφορετικά. Μπορεί κάποιος να είναι π.χ. επιχειρηματίας, προγραμματιστής ή web designer.

Ένα από τα πιο γνωστά sites, το οποίο αποτελεί «οδηγό» για πολλούς ψηφιακούς νομάδες σε όλο τον κόσμο, είναι το Nomadlist.com. Εκεί μπορεί κάποιος να βρει χρήσιμες πληροφορίες και κυρίως να δει ποιες χώρες ή πόλεις είναι… οι πιο φιλόξενες για τέτοιου είδους επαγγελματίες. Το site εξετάζει μια σειρά από παραμέτρους, όπως το κόστος διαμονής, η ταχύτητα του ίντερνετ, η διασκέδαση ή η ασφάλεια. Ενώ παίζει ρόλο και η βαθμολογία που έχουν βάλει στην εκάστοτε περιοχή οι νομάδες.

Κάπως έτσι διαμορφώνονται διάφορες λίστες. Αξίζει να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για ψηφιακούς νομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το TOP-8 διαμορφώνουν οι: Αθήνα, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Πάτρα και Χανιά. Φυσικά, μέσα στην λίστα όπως βλέπετε είναι και κάποια νησιά. Δεν θα μπορούσα να λείπουν, αφού οι ιδιαίτεροι αυτοί ταξιδιώτες είναι κυρίως νεαρής ηλικίας. Άρα τι καλύτερο από ένα καλοκαίρι σε κάποιο ελληνικό νησί, συνδυάζοντας δουλειά με τις κορυφαίες παραλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 3 =