αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό δωρεάν

Αυτές είναι οι Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό δωρεάν

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό, αφού θεωρούν ότι μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης θα καταφέρουν έτσι να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Τώρα θα δούμε το πως μπορείς να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, με πολύ χαμηλό κόστος. Η ομάδα του Eduguide.gr έψαξε και βρήκε τις Ευρωπαϊκές χώρες που παρέχουν δωρεάν μεταπτυχιακά ή μεταπτυχιακά που έχουν χαμηλά δίδακτρα.

 

Γαλλία

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Η πλειοψηφία των προγραμμάτων που προσφέρονται δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να σπουδάσουν δωρεάν στη Γαλλική γλώσσα.  Ωστόσο, αν δεν είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα σπουδών στη Γαλλική γλώσσα, έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις με χαμηλά δίδακτρα σε αγγλόφωνα μεταπτυχιακά, αφού πλέον λόγω της αύξησης φοιτητών από όλο τον κόσμο όλο και περισσότερα προγράμματα στα γαλλικά πανεπιστήμια προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Γαλλία:

Γερμανία

Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στα δημόσια πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι δωρεάν, με μόνο το 20% των προγραμμάτων να έχουν δίδακτρα, τα οποία ανέρχονται το πολύ έως 500 Ευρώ το εξάμηνο. Περισσότερα από 1.000 μεταπτυχιακά προσφέρονται στα αγγλικά!

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Γερμανία:

Νορβηγία – Δανία – Φινλανδία – Σουηδία

Γνωστά για την υψηλή ποιότητα ζωής, την εκπληκτική φύση και την φιλελεύθερη πολιτική τους, τα βορειοευρωπαϊκά έθνη (γνωστά ως Σκανδιναβικές Χώρες) διαθέτουν μερικά από τα ισχυρότερα συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο. Η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία προσφέρουν ευκαιρίες στους φοιτητές να σπουδάσουν με χαμηλό κόστος.

Η Νορβηγία με ορισμένα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής είναι ένας εξαιρετικός μεταπτυχιακός προορισμός.  Η Νορβηγία είναι μία από τις χώρες στην Ευρώπη που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα δωρεάν σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη χώρα ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους.  Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πανεπιστημιακό τέλος γύρω στα 40-80€ κάθε εξάμηνο. Η Νορβηγία προσφέρει πάνω από 200 προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Νορβηγία

Η Δανία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να σπουδάσει κανείς αφού προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σε φοιτητές της ΕΕ, της ΕΟΧ και της Ελβετίας. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δανίας προσφέρουν πάνω από 500 προγράμματα απόκτησης τίτλων σπουδών σε όλα τα επίπεδα και τα περισσότερα από αυτά είναι μεταπτυχιακού επιπέδου και διδάσκονται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Δανία:

Η Φινλανδία παρείχε δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως εθνικότητας, όμως από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο στους υπηκόους της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας.  Προσφέρει πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα. Το φημισμένο εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας κατατάσσει τη χώρα και τα πανεπιστήμια της πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Φινλανδία:

Τέλος, όπως και η Δανία και η Φινλανδία, η Σουηδία προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού η εκπαίδευση χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από την Κυβέρνηση της Σουηδίας. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους Σουηδούς και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στη Σουηδία προσφέρονται στα αγγλικά περισσότερα από 900 προγράμματα σπουδών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και μάλιστα ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Σουηδία:

Tip! Aν αποφασίσεις να σπουδάσεις σε μία από τις πιο πάνω Σκανδιναβικές χώρες μην ξεχάσεις να σκεφτείς τη στέγαση, την ασφάλιση υγείας και άλλα έξοδα διαβίωσης.  Ωστόσο, αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν έχεις να πληρώσεις δίδακτρα στο πανεπιστήμιο!

Αυστρία

Η Αυστρία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι μια χώρα που παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών και οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν (ή με πολύ χαμηλό κόστος).  Οι φοιτητές που προέρχονται από ΕΕ / ΕΟΧ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Αυστριακούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν σε οποιοδήποτε βαθμό. Η Αυστρία προσφέρει επίσης αρκετά προγράμματα και στην αγγλική γλώσσα.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στην Αυστρία:

Βέλγιο

Το βελγικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι οργανωμένο σε τρεις κοινότητες, βάσει των τριών επίσημων γλωσσών της χώρας –τα ολλανδικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.  Ενώ, οι κύριες γλώσσες διδασκαλίας είναι τα γαλλικά ή/και τα ολλανδικά, τα περισσότερα πανεπιστήμια στο Βέλγιο λειτουργούν μεταπτυχιακά προγράμματα που είναι αναγνωρισμένα διεθνώς και πολλά από αυτά διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα. Τα δίδακτρα για φοιτητές από την ΕΕ ανέρχονται γύρω στα €835 ετησίως.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στο Βέλγιο:

Τσεχία

Οι φοιτητές που μιλούν τσεχικά μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν στην Τσεχία σε οποιοδήποτε δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα αγγλικά μπορούν επίσης να σπουδάσουν σχετικά με φθηνά δίδακτρα που ανέρχονται γύρω στα 3.800 ευρώ ετησίως.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές στη Τσεχία:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =