αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά θα είναι τα 5 περιζήτητα skills το 2022. Έχουμε και μερικά δωρεάν online μαθήματα για να γίνεις expert

Αυτά θα είναι τα 5 περιζήτητα skills το 2022. Έχουμε και μερικά δωρεάν online μαθήματα για να γίνεις expert

Η αρχή μίας νέας χρονιάς είναι μια καλή στιγμή για να επενδύσεις στον εαυτό σου και να αναπτύξεις την καριέρα σου. Αλλά που πρέπει να εστιάσεις μέσα στην χαοτική εποχή που ζούμε;

Το CNBC σε άρθρο του παραθέτει τα 5 skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο επαγγελματία το 2022. Στην παρακάτω λίστα θα δεις ποια είναι αυτά, αλλά και μερικά δωρεάν online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις αυτές τις δεξιότητες.

1# Επίλυση προβλημάτων. Αυτό αναζητούν οι εργοδότες – και οι πελάτες – σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά. Προσπαθήστε να σκεφτείτε «έξω από το κουτί» για να βρείτε νέες λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Και αν τα καταφέρεις θα είναι φυσικά ένα μεγάλο συν για το βιογραφικό σου και την καριέρα σου.

Προτεινόμενο free course: Creative Thinking: Techniques and Tools for Success

2# Στρατηγικός σχεδιασμός. Το να μάθετε πώς να εξετάζετε τις διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει ο κλάδος ή η επαγγελματική σας πορεία στο μέλλον, μπορεί να σας βοηθήσει να χαρτογραφήσετε τις μελλοντικές σας κινήσεις, να καταλήξετε σε ένα σχέδιο Β και να προστατευθείτε από την αβεβαιότητα. Δες τα δεδομένα και κάνε τα πλάνα σου.

Προτεινόμενο Free Course: Strategic Planning Skills

3# Λήψη αποφάσεων. Όλοι μας θα κληθούμε να πάρουμε γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις το 2022. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο πληροφοριών ή τον ίδιο χρόνο για να αποφασίσουμε, όπως κάναμε στην προ-Covid εποχή. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να έχετε καλή κρίση και εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και θα ξεχωρίσετε από εκείνους που είναι πολύ νευρικοί και δεν είναι αποφασιστικοί.

Προτεινόμενο Free Course: Critical Thinking for Better Judgment and Decision Making

4# Ακρόαση. Το έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα εδώ στο It’s Possible. Οι μεγαλύτεροι business leaders έχουν μεταξύ άλλων ένα χαρακτηριστικό: Είναι καλοί ακροατές. Προσπάθησε να ακούς πραγματικά τους άλλους ανθρώπους και τις απόψεις τους. Έτσι θα έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα για το εκάστοτε ζήτημα και θα πάρεις πολλές πληροφορίες που ίσως δεν γνώριζες.

Προτεινόμενο Free Course: How to Listen

5# Διαχείριση χρόνου και πόρων. Οι προθεσμίες γίνονται πιο αυστηρές και οι επαγγελματικές ευθύνες μεγαλώνουν. Τα επόμενα χρόνια, θα κληθείτε να σκεφτείτε σαν project manager, ακόμα και για να διαμορφώσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Εάν το καθημερινό σας πρόγραμμα μοιάζει με… χάος, δεν είστε μόνοι — και ίσως χρειαστεί να προετοιμαστείτε διανοητικά για το 2022.

Προτεινόμενο Free Course: Introduction to Project Management

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twelve =