αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα 7 digital «επαγγέλματα του μέλλοντος»

Αυτά είναι τα 7 digital «επαγγέλματα του μέλλοντος»

Η τεχνολογική ανάπτυξη εν έτει 2019 έχει οδηγήσει στην αλλαγή της κοινωνίας με αποτέλεσμα πολλά επαγγέλματα να έχουν ήδη εξαφανιστεί ή να εξαφανίζονται σιγά-σιγά. Σύμφωνα με το Oxford University, το 47% των τωρινών επαγγελμάτων θα έχουν εξαφανιστεί τα επόμενα 25 χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δουλειές καθώς πολλές από αυτές θα αντικατασταθούν από άλλες που θα ταιριάζουν στα πρότυπα της κοινωνίας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά από τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Data Scientist

Μία εργασία με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι data scientist χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να προβλέψουν πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον. Τα αποτελέσματα που βγάζουν αυτοί οι επιστήμονες βασίζονται σε εκατομμύρια δεδομένα μέσω των οποίων δίνονται απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις. Αυτό βοηθάει τις εταιρείες να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο για την αύξηση των πωλήσεων. Τα αποτελέσματα από αυτές τις έρευνες μπορούν να καθοδηγήσουν τις εταιρείες.

Data Architect και Data Engineer

Όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο θα είναι υπεύθυνοι για τις τοποθεσίες εύρεσης των δεδομένων. Θα έχουν γνώση των τεχνικών εργαλείων για την εξαγωγή των δεδομένων καθώς και την μεταφορά και αποθήκευση τους σε μία αποθήκη δεδομένων.

Business Translator

Το άτομο αυτό είναι υπεύθυνο για την μεταφορά της ερώτησης που θα αυξήσει την αποδοτικότητα και τα έσοδα της επιχείρησης στον Data Scientist. Τα δεδομένα στην γενιά μας συγκρίνονται άμεσα από άποψη κόστους και με τα πετρέλαια.

Agile Coach

Ο agile coach εξετάζει τον τρόπο λειτουργίας κάθε ομάδας της εταιρείας και βοηθάει προτείνοντας διορθώσεις και βελτιώσεις.

User Experience experts

Οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την θέση πρέπει να ορίσουν και να σχεδιάσουν πως αισθάνεται ένας χρήστης αφού έχει συνδεθεί με ένα εμπορικό σήμα, προϊόν ή υπηρεσία.

Virtual reality application developer

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και η εικονική πραγματικότητα έχει βοηθήσει σε αρκετούς τομείς της ζωής των ανθρώπων. Ένας από αυτούς είναι το gaming παρόλα αυτά υπάρχουν και εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για την μείωση του χρόνου παραγωγής ενός νέου προϊόντος.

Software developers

Φυσικά, από την λίστα των επαγγελμάτων του μέλλοντος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι προγραμματιστές εφαρμογών. Βέβαια, αυτό το επάγγελμα είναι ήδη αρκετά ψηλά στην κατάταξη των επαγγελμάτων με την μεγαλύτερη ζήτηση αφού κάθε προϊόν που κυκλοφορεί χρειάζεται το απαραίτητο λογισμικό για δουλέψει. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν στην ζωή μας και τα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα τα οποία έχουν εκατομμύρια γραμμές κώδικα για να βρίσκονται στους δρόμους με ασφάλεια.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − four =