αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν πολλοί επιχειρηματίες στο τέλος της ζωής τους

Αυτά είναι τα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν πολλοί επιχειρηματίες στο τέλος της ζωής τους

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης μπορεί να σε «ρουφήξει». Οι επιχειρηματίες δεν έχουν ένα κουμπί off-switch. Σκέφτονται σχεδόν πάντα την επιχείρηση τους και το πως θα την αναπτύξουν ακόμα περισσότερο. Πάντα θέλουν να δουλέψουν «λίγο παραπάνω». Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όταν γίνεται σε μόνιμη βάση, και με μια δόση υπερβολής.

Η ζωή δεν είναι μόνο η επιχείρηση που έχει κάποιος. Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η ιδρύτρια και CEO της Successful Culture, Marissa Levin, σε άρθρο της στο inc.com, παραθέτει μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή βλέπουμε τα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν πολλοί επιχειρηματίες στο τέλος της ζωής στους. Αν κάνεις κάτι από αυτά, φρόντισε να αλλάξεις δρόμο. Πριν να είναι αργά.

1# Όταν δεν ξοδεύεις αρκετό χρόνο με φίλους και οικογένεια: Πολλοί επιχειρηματίες είναι δυσαρεστημένοι λόγω του λίγου χρόνου που αφιερώνουν στις ανθρώπινες σχέσεις τους. Αφού η δουλειά απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας τους. Φρόντισε να βάλεις τα όρια σου και να έχεις σαφείς προτεραιότητες.

2# Όταν δεν προσέχεις την υγεία σου: Και αυτό είναι κάτι που παραβλέπουν αρκετοί επιχειρηματίες. Με τα αποτελέσματα να γίνονται εμφανή σε βάθος χρόνου. Φρόντισε να «αποσυνδέεσαι» από τη δουλειά συχνά. Και να κάνεις τις τυπικές εξετάσεις για να προλάβεις τυχόν προβλήματα υγείας.

3# Όταν δεν παραμένεις πιστός στις αξίες σου: Είναι εύκολο να αποκλίνεις από τον δρόμο σου. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, μπορεί να… ξεχάσεις τις αρχικές αξίες σου και τον μεγάλο σκοπό σου, για να κυνηγήσεις απλά μερικά έσοδα. Σίγουρα όμως στο τέλος της διαδρομής δεν θα είσαι αυτός που ήσουν όταν ξεκίνησες.

4# Μένοντας στην αποτυχία: Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν την τάση να υπεραναλύουν τις αποτυχίες. Και να σκέφτονται το «αν». “Τι θα γινόταν αν θα είχα κινηθεί πιο γρήγορα;” “Τι θα γινόταν αν θα είχα μετακινηθεί πιο αργά;” “Τι θα γινόταν αν θα είχα ρισκάρει περισσότερο;” “Τι θα γίνει αν θα είχα ρισκάρει λιγότερο;”. Κάνε τις κινήσεις σου και πήγαινε παρακάτω.

5# Όταν πας να τα κάνεις όλα μόνος: Ούτε αυτό μπορεί να γίνει με επιτυχία. Φρόντισε να χτίσεις σωστές ομάδες. Δεν μπορείς να είσαι καλός σε όλα. Αν χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με την ομάδα σου, θα γίνεται καλύτερα η δουλειά, ενώ εσύ θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =