αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα πρώτα κινητά με 5G επεξεργαστή της MediaTek

Αυτά είναι τα πρώτα κινητά με 5G επεξεργαστή της MediaTek

Τα πρώτα smartphones που θα είναι εξοπλισμένα με τον νέο 5G επεξεργαστή της MediaTek αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2020. Ήδη κυκλοφορούν αναφορές ότι τα πρώτα έξυπνα τηλέφωνα που θα τον διαθέτει θα είναι το Redmi K30.

Νωρίτερα φέτος, η MediaTek αποκάλυψε το πρώτο chipset στον κόσμο με ενσωματωμένο 5G modem. Αν και δεν αποτελεί κάποια τόσο προηγμένη λύση όσο αυτή που προσφέρει η Qualcomm, το νέο chipset θα αποσταλεί στους συνεργάτες της MediaTek μέσα στο 2019. Οπότε, είναι απόλυτα λογικό οι κατασκευαστές να αναπτύσσουν ήδη smartphones τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με το νέο 5G SoC.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Αν και η Xiaomi δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα ακόμη, ο Γενικός Διευθυντής της Redmi, Lu Weibing, αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ότι τα Redmi K30 θα είναι το πρώτα smartphones της εταιρείας με υποστήριξη 5G. Μπορεί να μην γνωρίζουμε τίποτα για τα έξυπνα τηλέφωνα, αλλά τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε ένα teaser που αποκάλυπτε ότι θα έχουν punch hole με διπλή selfie κάμερα.

Παλαιότερες αναφορές ήθελαν τη Xiaomi να χρησιμοποιεί στα Redmi K30 τον Snapdragon 7250 της Qualcomm ο οποίος υποστηρίζει dual-mode 5G. Οι αναφορές αυτές βασίζονταν στο γεγονός πως έχει γίνει ήδη γνωστό ότι τα K30 θα υποστηρίζου dual 5G, με SA και NSA, καθώς και 2G/4G δίκτυα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες αναφορές, τα K30 θα είναι εξοπλισμένα με τον 5G επεξεργαστή της MediaTek. Αυτό φαίνεται αρκετά λογικό διότι η εταιρεία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον MediaTek Helio G90T στο Redmi Note Pro και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κατασκευαστή chipset από την Taiwan.

Αν οι νεότερες αναφορές ισχύουν, και με βάση τις δηλώσεις της MediaTek, τότε το Redmi K30 και το K30 Pro θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =