αρχικηVIRALΑυτά είναι τα πρώτα κεντρικά γραφεία της Nintendo. Τώρα άνοιξαν ως ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα πρώτα κεντρικά γραφεία της Nintendo. Τώρα άνοιξαν ως ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το αρχικό κτίριο που στεγάζονταν τη δεκαετία του 1930 τα κεντρικά γραφεία της Nintendo στο Κιότο, ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά ως ένα boutique ξενοδοχείο, διατηρώντας πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του.

Το Hotel Marufukuro έκανε εγκαίνια σήμερα, 1 Απριλίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αυτή η ιστορική τοποθεσία είναι ανοιχτή στο κοινό – αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι μουσείο, αλλά ένα αρκετά ακριβό ξενοδοχείο που θα δυσκολέψει πολλούς λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών να περάσουν ένα βράδυ εκεί.

Προτού η Nintendo ονομαστεί Nintendo, ήταν η επιχείρηση του Fusajiro Yamauchi, που άρχισε να φτιάχνει και να πουλά ιαπωνικά τραπουλόχαρτα που ονομάζονταν “hanafuda” το 1889. Καθώς η επιχείρησή του μεγάλωνε, μετακόμισε στο πρώτο της κεντρικό γραφείο το 1933 και αργότερα ονομάστηκε Marufuku Co. , Ltd, από όπου πήρε το όνομά του το ξενοδοχείο. Η εταιρεία αργότερα άλλαξε το όνομά της σε Nintendo Playing Card Co., Ltd, και τελικά εκκένωσε το κτίριο το 1959. Από τότε παραμένει εκεί χωρίς να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.

Όπως εξηγεί το IGN Greece, στο Hotel Marufukuro, μπορείτε να δείτε πολλά απομεινάρια από το αρχικό HQ της Nintendo. Η αυθεντική πινακίδα Marufuku παραμένει ακόμα στην κορυφή της πρόσοψης του κτιρίου, γραμμένη με ιαπωνικούς χαρακτήρες kanji, ενώ μπορεί κανείς να τη δει και με στένσιλ σε παλιά κιβώτια προμηθειών μαζί με τους ιαπωνικούς χαρακτήρες για το “Nintendo”. Εν τω μεταξύ, στον εξωτερικό τοίχο παραμένει ανέγγιχτη, μια πλάκα με την ένδειξη «Nintendo Yamauchi» και την καταγραφή των «ατού και των καρτών» που έφτιαχνε η εταιρεία εκείνη την εποχή. Η πινακίδα είναι τόσο παλιά που το κείμενο διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά, όπως γραφόταν παλιά στα Ιαπωνικά.

Τα δωμάτια στο Hotel Marufukuro ξεκινούν από περίπου 108.000 γιεν (περίπου 880 $) ανά διανυκτέρευση. Τα σχέδια διαμονής είναι all-inclusive, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν γκουρμέ γεύματα, χρήση του μπαρ, τοπική μπύρα και πολλά άλλα που περιλαμβάνονται στην τιμή. Προς το παρόν, η είσοδος στο κτήριο είναι διαθέσιμη μόνο για επισκέπτες, αλλά στο μέλλον, το εστιατόριο που στεγάζεται στην αρχική πτέρυγα της αποθήκης θα άνοίξει για όλους όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + two =