αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα

Την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στην Αθήνα αλλά και τον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς αποτυπώνει η έναρξη λειτουργίας οκτώ νέων μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, στην αφετηρία της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Όπως σημειώνει το Euro2day.gr, τα νέα ξενοδοχεία που ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις διεθνείς αγορές άνοιξαν τις πύλες τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, τη Θε/νίκη, το Λουτράκι, την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Κω.

Στην Αθήνα, οι νέες «αφίξεις» αφορούν στους άξονες Πλ. Καραϊσκάκη-Ομόνοια, της Λ.Συγγρού και την υπό διαμόρφωση αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η Λ. Συγγρού ίσως αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή τον πιο «hot» άξονα της ξενοδοχειακής αγοράς της πρωτεύουσας. Αρκεί να σημειώσουμε μόνο πως πρόσφατα πέρασε στον έλεγχο της Hines το πρώην «Ledra» που ανήκε στον όμιλο Παρασκευαϊδη.

Χαμηλά στη Λ. Συγγρού, λίγο πριν συναντήσει την παραλιακή ανακαινίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρώην «Metropolitan» του ομίλου Χανδρή για να επαναλειτουργήσει από το 2018 ως «Athens Marriott», αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου στην Ελλάδα. Πριν ένα χρόνο εγκαινιάστηκε, πολύ κοντά στο «Ledra» το τεσσάρων αστέρων Athens Avenue (94 δωματίων).

Πολύ κοντά στο πρώην «Ledra», απέναντι από το συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής και λίγο μετά το Πάντειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται και η νέα μονάδα που λειτούργησε στις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για το Athenaeum Grand Hotel, τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 92 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων δύο σουϊτών.

Το κτίριο είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν ως ξενοδοχείο (Δάμων) ενώ μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε υπηρεσίες γνωστού τραπεζικού ομίλου. Η μετατροπή του ακινήτου σε πολυτελή μονάδα έγινε από τον όμιλο Athenaeum Hotels, συμφερόντων των επιχειρηματιών Ιωάννη Ανδρικόπουλου και Παναγιώτας Κελέση. Ο όμιλος Athenaeum βρίσκεται σε φάση επέκτασής του στην ελληνική αγορά όπου ελέγχει ήδη το ξενοδοχείο Theoxenia στην περιοχή της Ομόνοιας ενώ υλοποιεί δύο ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Πάρο.

Την εκ νέου ενεργοποίηση του ξενοδοχειακού πόλου της ομόνοιας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του άξονα Πλ. Καραϊσκάκη-Ομόνοια επιβεβαιώνει η λειτουργία μιας νέας μονάδας τεσσάρων αστέρων στην περιοχή. Πρόκειται για το Kubic Athens Hotel που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, δίπλα από το Εθνικό θέατρο.

Η νέα μονάδα φιλοξενείται σε ακίνητο συνιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (75%) και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (25%). Δημιουργός και διαχειρίστρια του Kubic Athens Hotel είναι η εταιρεία «Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ» η οποία το εκμίσθωσε για περίοδο 24 ετών από τους ιδιοκτήτες του και εξασφάλισε την έγκριση αλλαγής χρήσης του ακινήτου.

Για τη μετατροπή του πολυόροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων υλοποιήθηκε από την «Πυθαγόρειο» επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Το Kubic Athens είναι δυναμικότητας 56 δωματίων ενώ διαθέτει εστιατόριο, roof garden και μπαρ. Η «Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ» είναι συμφερόντων του Γ. Τσακίρη (προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) και ελέγχει ακόμα δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, το «Πυθαγόρειο» (κοντά στην Ομόνοια) και το «Μουσείο»(κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) τα οποία είναι ενταγμένα στο δίκτυο της αλυσίδας Best Western.

Στην καρδιά της Αθήνας (οδό Καραϊσκάκη, πολύ κοντά στην Ερμού) λειτούργησε πριν μερικές εβδομάδες ένα νέο μικρό boutique ξενοδοχείο. Πρόκειται για το Athens Lodge, δυναμικότητας 17 δωματίων.

Η υπό διαμόρφωση παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας (Αθηναϊκή Ριβιέρα) απέκτησε ένα ακόμα ξενοδοχείο. Ο λόγος για το Athenian Riviera Hotel & Suites, τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 50 δωματίων. Η μονάδα δημιουργήθηκε στο ακίνητο όπου λειτουργούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο Paradise.

Η Θεσ/νίκη απέκτησε το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Lazart Hotel το οποίο λειτουργεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας Zeus International. Η νέα πολυτελής μονάδα λειτουργεί σε ακίνητο της εταιρείας Hellas Capital Leasing στο οποίο φιλοξενούνταν το ξενοδοχείο Les Lazaristes του ομίλου Domotel, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του τον Μάϊο του 2017 μετά την απόφαση της Domotel να αποχωρήσει από την επιχείρηση.

Η Zeus International πρωταγωνίστησε στη λειτουργία δύο άλλων μεγάλης δυναμικότητας και υψηλών κατηγοριών ξενοδοχείων. Αυτή τη φορά λειτουργώντας ως στρατηγικός συνεργάτης του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham για την ανάπτυξη ξενοδοχείων του στην Ελλάδα.

Έτσι, μετά την ανάληψη της διαχείρισης του πρώτου ξενοδοχείου της Wyndham στην Ελλάδα (Wyndham Grand Athens της Πλατείας Καραϊσκάκη που ανήκει στον όμιλο Viohalco) διαχειρίζεται, ήδη, δύο τρεις νέες μονάδες που λειτούργησαν στο Λουτράκι και εντάχθηκαν σε αλυσίδες του ομίλου Wyndham. Στο Λουτράκι λειτούργησαν το Wyndham Loutraki Poseidon, δυναμικότητας 108 δωματίων και το Ramada Loutraki Poseidon, 207 δωματίων που ήταν το πρώτο της συγκεκριμένης αλυσίδας που άνοιξε τις πύλες του στη χώρα μας.

Ακολούθησε η λειτουργία ενός δεύτερου Ramada στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για το Ramada Plaza Thraki, 149 δωματίων, που «γεννήθηκε» στο συγκρότημα που λειτουργούσε το ξενοδοχείο Thraki Palace Thalasso Spa Hotel & Conference. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρία «ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.», ιδιοκτησίας (100%) της οικογένειας Παλακίδη, η οποία ασκεί και το management σε αυτό (σ.σ και όχι η Zeus International όπως, εκ παραδρομής, είχε αναφερθεί αρχικά) στο πλαίσιο απευθείας συμφωνίας franchise με την WYNDHAM Hotel Group.

Ο τουρ οπερέϊτορ Thomas Cook λειτούργησε φέτος ένα δεύτερο ξενοδοχείο Casa Cook στην Κω, δυναμικότητας 100 δωματίων. Πρόκειται για νέο ξενοδοχειακό εμπορικό σήμα που δημιούργησε ο δεύτερος ισχυρότερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης. Το χαρτοφυλάκιο της νέας αλυσίδας, μάλιστα, ξεκίνησε να «χτίζεται» από την Ελλάδα αφού το πρώτο ξενοδοχείο Casa Cook λειτούργησε το 2016 στη Ρόδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + six =