αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα νέα εικονίδια που θα εμφανιστούν στα Windows 10

Αυτά είναι τα νέα εικονίδια που θα εμφανιστούν στα Windows 10

Το ετήσιο συνέδριο Microsoft Ignite απευθύνεται κυρίως σε developers και επαγγελματίες IT, παρόλα αυτά, ο επικεφαλής των τμημάτων Surface και Windows έκανε μια δήλωση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον του Windows 10 τη φετινή χρονιά.

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει μόνο ορισμένες πληροφορίες για την επερχόμενη αναβάθμιση Windows 10 version 21H1 που θα φέρει κάποιες αλλαγές σχετικά με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την απομακρυσμένη πρόσβαση, άρα όχι κάτι συνταρακτικό για τον μέσο χρήστη. Ο κ. Panos Panay τόνισε, ωστόσο, ότι το 2021 θα είναι τρομερά σημαντικό για το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Απέφυγε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες διότι δεν ήταν αυτή η θεματολογία του Microsoft Ignite, αλλά ήδη έρχονται στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία που υποδεικνύουν πως θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση του Windows 10.

Το πρώτο από αυτά είναι ο επανασχεδιασμός του καταστήματος Microsoft Store για μια πιο καθαρή εμφάνιση με νέο περιβάλλον χρήσης, νέα εφέ και ομαλή προσαρμογή σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης (μέχρι και Compact view). Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα και σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερες αλλαγές μέχρι να φτάσει στην τελική νέα μορφή του.

Το δεύτερο είναι οι αλλαγές που έρχονται στα εικονίδια του συστήματος που ήδη είναι ορατές σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders. Τα νέα εικονίδια βασίζονται στη σχεδιαστική γραμμή Fluent Design, είναι πιο στρογγυλεμένα και πιο απλά στην αίσθηση που αφήνουν στον χρήστη, ενώ παρατηρείται και μια νέα γραμματοσειρά που ονομάζεται Segoe Fluent.

new-windows-icons.jpg

Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε τις μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση του Windows 10 στο δεύτερο μεγάλο update της χρονιάς με κωδική ονομασία Sun Valley (version 21H2), το οποίο αναμένεται κατά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Μέχρι τότε είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν στη δημοσιότητα ακόμα περισσότερες αλλαγές, είτε μέσω διαρροών είτε απευθείας από τη Microsoft για τους Insiders.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =