αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες- Ποια είναι πρώτα σε πωλήσεις

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες- Ποια είναι πρώτα σε πωλήσεις

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η αγορά όσον αφορά τουλάχιστον στις ταξινομήσεις καινούργιων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (BEV και PHEV), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Τον Αύγουστο, πριν ακόμα ξεκινήσει η δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά», διατέθηκαν συνολικά 146 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 2,13%.

Συνολικά, από την αρχή του έτους, οι ταξινομήσεις καινούργιων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ανέρχονται σε 639 μονάδες (μερίδιο αγοράς 1,21%).

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 2019 οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ήταν 478 μονάδες.

Προφανώς και οι αριθμοί θα αυξηθούν τουλάχιστον στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, από τις 24 Αυγούστου οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», έχουν υποβληθεί 322 αιτήσεις για αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα πρώτα σε πωλήσεις BEV

Το Peugeot 208 κλέβει τις εντυπώσεις και αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μόνο τον Αύγουστο διατέθηκαν 24 μονάδες, με τις συνολικές του πωλήσεις να ανέρχονται σε 54.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η BMW i3 με τέσσερις πωλήσεις τον Αύγουστο και συνολικά 35 από την αρχή της χρονιάς.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Skoda Citigo με 4 πωλήσεις τον Αύγουστο (21 συνολικά).

Τα πρώτα σε πωλήσεις PHEV

Στην κατηγορία των Plug-in Hybrid στις πρώτες θέσεις βρίσκονται δυο μοντέλα της Volvo.

Volvo XC60 PHEV

Το XC40 PHEV που σημείωσε 28 πωλήσεις τον Αύγουστο φτάνοντας τις 52 συνολικά και το XC60 PHEV με 13 πωλήσεις τον Αύγουστο (48 συνολικά).

Από κοντά ακολουθεί η BMW X1‐Series PHEV με 9 πωλήσεις τον Αύγουστο και 46 συνολικά. Δείτε αναλυτικά τις ταξινομήσεις κάνοντας click ΕΔΩ

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά

Γενικά μιλώντας πάντως, η αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε πτωτικά τον Αύγουστο, καθώς κατέγραψε πτώση – 28,6% με συνολικά 6.853 μονάδες.

Το ίδιο πτωτικά κινήθηκε και η αγορά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου (-39,1%) με 52.939 ταξινομήσεις έναντι 86.873 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Πηγή: autonomous.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =