αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυξήθηκαν τα λογισμικά εξόρυξης Bitcoin το 2018, αυξήθηκαν και οι επιθέσεις των χάκερ

Αυξήθηκαν τα λογισμικά εξόρυξης Bitcoin το 2018, αυξήθηκαν και οι επιθέσεις των χάκερ

Ο αριθμός των λογισμικών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είδε τεράστια έκρηξη, καθώς αυξήθηκαν κατά 83%, ενώ πάνω από πέντε εκατομμύρια χρήστες δέχθηκαν επιθέσεις στις online περιηγήσεις τους στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2017 δεν ξεπερνούσε τα 2,7 εκατομμύρια. Ο κύριος παράγοντας πίσω από τη ραγδαία αυτή αύξηση ήταν η εγκατάσταση και η χρήση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού και περιεχομένου, σύμφωνα με την Kaspersky Lab.

To 2018, η επιβλαβής εξόρυξη κρυπτονομισμάτων επικράτησε έναντι της κύριας απειλής των τελευταίων ετών, το ransomware. Ο αριθμός των διαδικτυακών χρηστών που δέχθηκαν επιθέσεις από επικίνδυνο λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε ραγδαία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με κορύφωση τον Μάρτιο όπου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια χρήστες δέχθηκαν επίθεση.

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν διερευνήσει το οικονομικό υπόβαθρο πίσω από την ξαφνική αύξηση αυτής της απειλής με σκοπό να ανακαλύψουν τι οδήγησε στην παγκόσμια εξάπλωσή της. Ανέλυσαν επίσης το ρυθμιστικό τοπίο, τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στις 10 πρώτες χώρες που αποτέλεσαν στόχο λογισμικού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και τους κυριότερους φορείς «μόλυνσης» από δημοφιλείς οικογένειες κακόβουλων προγραμμάτων.

Η ανάλυση δείχνει ότι ούτε η νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα ούτε το κόστος ηλεκτρισμού αποτελούν τροχοπέδη στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού εξόρυξης. Ωστόσο, η έρευνα σχετικά με τις οικογένειες κακόβουλου λογισμικού αποκαλύπτει ότι έχουν «μολυνθεί» κυρίως συσκευές των οποίων οι χρήστες ήταν απρόσεκτοι και εγκαθιστούσαν μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό και περιεχόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =