αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυξάνονται οι χρήστες αλλά αυξάνονται και οι ζημιές για το Twitter

Αυξάνονται οι χρήστες αλλά αυξάνονται και οι ζημιές για το Twitter

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι εμφάνισε καθαρές ζημιές 62 εκατ. δολαρίων ή εννέα cents ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, έναντι ζημιάς 80 εκατ. δολαρίων ή 12 cents ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Ωστόσο η τιμή της μετοχής της εταιρίας κοινωνικών δικτύων κινήθηκε ανοδικά πριν τη σημερινή διαπραγμάτευση, καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 11 cents και ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών της FactSet για δύο cents.

Η εταιρία εμφάνισε έσοδα 548 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 8% χαμηλότερα από τα 595 εκατ. δολάρια που είχε το ίδιο διάστημα πέρυσι, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Το Twitter κατέγραψε στο τρίμηνο 328 εκατ. μηνιαία ενεργούς χρήστες κατά μέσο όρο. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσια άνοδο 6%. Το προηγούμενο τρίμηνο οι χρήστες ήταν 319 εκατ. Το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε και ετήσια αύξηση 14% στους ημερησίως ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία εξέδωσε δεύτερο guidance για τα προσαρμοσμένα EBITDA, μεταξύ 95 και 115 εκατ. δολαρίων, ενώ ανέφερε πως αναμένει οι συνολικές δαπάνες (όχι βάσει των ΔΛΠ) να παραμείνουν αμετάβλητες ή να υποχωρήσουν 5% το 2017 σε σχέση με πέρυσι.

Η μετοχή του Twitter έχει υποχωρήσει 13% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 4%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =