αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑρκετοί «μνηστήρες» για την ΛΑΡΚΟ

Αρκετοί «μνηστήρες» για την ΛΑΡΚΟ

Το ενδιαφέρον εταιρειών του εξωτερικού κινητοποιεί, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο διπλός διαγωνισμός για την πώληση της βιομηχανίας νικελίου ΛΑΡΚΟ. Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο πλαίσιο του άτυπου market test που διενεργήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, για τον μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρονικελίου της Ευρώπης φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από τη Ρωσία και την Ελβετία, χωρίς να αποκλείεται ο κύκλος των “μνηστήρων” να διευρυνθεί και από Έλληνες συνεταίρους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, κατά το πρόσφατο παρελθόν ξένοι ενδιαφερόμενοι είχαν βολιδοσκοπήσει ελληνικούς ομίλους, αναζητώντας έναν τοπικό εταίρο προκειμένου να συμμαχήσουν στη διεκδίκηση της βιομηχανίας νικελίου. 

Το ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ ενισχύεται και από τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες και προοπτικές της αγοράς του σιδηρονικελίου, αλλά και ενός άλλου υποπροϊόντος που περιέχεται στο νικέλιο, του περίφημου κοβαλτίου. Η ζήτηση για το συγκεκριμένο μετάλλευμα είναι υψηλή, καθώς, λόγω των ιδιοτήτων του, χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου, που έχουν χρήση σε κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Υπό το πρίσμα αυτό, στους δύο διαγωνισμούς που διενεργούνται για την πώληση της ΛΑΡΚΟ και των περιουσιακών της στοιχείων, τον πρώτο από τον ειδικό διαχειριστή και τον δεύτερο από το ΤΑΙΠΕΔ, καλλιεργούνται προσδοκίες για παρουσία, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, της μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρκετών υποψήφιων επενδυτών. 

Σημειώνεται ότι, εκτός από τις μεσομακροπρόθεσμες θετικές προοπτικές της αγοράς για το νικέλιο και το κοβάλτιο, το τελευταίο διάστημα έχουν ανακάμψει και οι τιμές του μετάλλου στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα, από τα χαμηλά έτους στα 11.000 δολάρια ο τόνος τον περασμένο Απρίλιο, αυτήν τη στιγμή η τιμή του νικελίου βρίσκεται κοντά στα 16.000 δολάρια ο τόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eighteen =