αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑργεί το laptop σου; Εδώ έχουμε 4 κινήσεις, για να κάνεις πιο γρήγορα τα Windows 10

Αργεί το laptop σου; Εδώ έχουμε 4 κινήσεις, για να κάνεις πιο γρήγορα τα Windows 10

Αν αργεί το laptop σου, ψυχραιμία. Πάμε να δούμε μερικούς εύκολους και γρήγορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοση και την ταχύτητα των Windows 10, χωρίς τη χρήση hardware. Όπως τους παραθέτει το Secnews.gr.

1. Transparency; Όχι πια.

Το μενού έναρξης των Windows 10 είναι transparent και sexy, όμως η διαφάνεια αυτή σας κοστίζει κάποιους πόρους στο σύστημά σας. Για να απελευθερώσετε τους πόρους αυτούς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το transparency του Start menu, του Taskbar και του Action Center. Πως;

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (Settings) > Εξατομίκευση (Personalization) > Χρώματα (Colors) και απενεργοποιήστε την επιλογή “Να γίνει διάφανη η Έναρξη, η γραμμή εργασιών και το κέντρο ενεργειών“. Τόσο απλά.

2. Οπτικά effects; Bάλτε ένα τέλος

Εκτός από το transparency, τα Windows 10 διαθέτουν πλήθος ακόμη ειδικών εφέ. Αν θέλετε να τα ξεφορτωθείτε οριστικά, αποδεσμεύοντας ακόμη περισσότερους πόρους, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί της Έναρξης και μεταβείτε στο Σύστημα. (Start menu -> System)

Αριστερά θα δείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους“. Αφού κάνετε κλικ, μεταβείτε στην καρτέλα “Για προχωρημένους“. Στο section “Απόδοση“, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Αυτό θα ανοίξει το μενού Επιλογές επιδόσεων. Στην καρτέλα Εφέ προβολής, επιλέξτε Ρυθμίσεις για βέλτιστη απόδοση, προκειμένου να απενεργοποιήσετε όλα τα περιττά animations και τα ειδικά εφέ – ή εναλλακτικά, επιλέξτε Προσαρμογή και αποεπιλέξτε όσα οπτικά εφέ δεν χρειάζεστε. Ναι, μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτά. Όταν τελειώσετε, μήν ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο OK για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας.

3. Αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων; Περιορίστε την.

Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ξεκινούν αυτόματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Fast Startup.

Εάν ο υπολογιστής σας αργεί σημαντικά κατά την εκκίνηση, σε πρώτο χρόνο βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία γρήγορης εκκίνησης (Fast Startup) από τις Ρυθμίσεις -> Παροχή ενέργειας και αναστολή λειτουργίας -> Σχετικές ρυθμίσεις -> Πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας. Από το μενού αριστερά κάντε κλικ στο “Επιλέξτε την ενέργεια που θα πραγματοποιείται όταν κλείνετε το καπάκι” και ελέγξτε εάν στις Ρυθμίσεις τερματισμού είναι ενεργοποιημένη η Γρήγορη Εκκίνηση.

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο ο υπολογιστής σας μπορεί να αργεί, είναι ότι έχετε ίσως πάρα πολλά προγράμματα που ξεκινούν αυτόματα, κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Για να το διορθώσετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια μεταβείτε στη Διαχείριση εργασιών. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εκκίνηση (ή πρώτα στο “Περισσότερες λεπτομέρειες”, αν δεν εμφανίζεται απευθείας η καρτέλα Εκκίνηση) και αναζητήστε τη λίστα των προγραμμάτων που εκκινούν μαζί με τον υπολογιστή σας. Αν δείτε κάποιο πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να υπάρχει εκεί, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Απενεργοποίηση.

4. Performance Troubleshooter. Βρείτε και επιδιορθώστε το πρόβλημα.

Τα Windows 10 διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Για να ανοίξετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου. Στην ενότητα Ασφάλεια και Συντήρηση στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή. Από το section Σύστημα και ασφάλεια, επιλέξτε Εκτέλεση εργασιών συντήρησης …και αφήστε τα υπόλοιπα στα Windows.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + four =