αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑπό χόμπι, επάγγελμα: Μια Ελληνίδα Relationship Blogger, περιγράφει το πώς είναι να μπλογκάρεις για 5 χρόνια

Από χόμπι, επάγγελμα: Μια Ελληνίδα Relationship Blogger, περιγράφει το πώς είναι να μπλογκάρεις για 5 χρόνια

Στο εξωτερικό βλέπουμε πολλούς διάσημους bloggers να έχουν αυτή τη δραστηριότητα τους, ως βασικό επάγγελμα. Τι γίνεται, άραγε, στην Ελλάδα την ίδια στιγμή; Απαντήσεις, σε ερωτήματα σαν αυτό, μπορεί να δώσει η Τίνα Μιχαηλίδου. Μια Ελληνίδα Relationship Blogger που «τρέχει» το blog της, It’s my life by Tina Michaelidou, εδώ και περίπου 5 χρόνια. Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της κοινό.

Στη συνέντευξη που δίνει στο It’s Possible, εξηγεί το πώς ξεκίνησε το project ως χόμπι και σιγά- σιγά, μετατράπηκε σε μια δουλειά που μπορεί να φέρει έσοδα. Η ίδια θυμάται πως ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του blog, εξηγεί το αν οι Έλληνες αναζητούν στον ίντερνετ συμβουλές για θέματα σχέσεων, ενώ απαντά στο ποιοι παράγοντες μετρούν έτσι ώστε το blogging να μπορέσει να γίνει το βασικό σου επάγγελμα.

Πως είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που έχει ένα blog εδώ και 5 χρόνια και πόσες ώρες αφιερώνει σε αυτό;

Η Καθημερινότητα ενός ανθρώπου που έχει ένα blog εδώ και 5 χρόνια είναι λίγο περίπλοκη, γιατί πρέπει να τρέχεις σε ραντεβού, events. Αν θες να πετύχεις κάποιους στόχους πρέπει να δουλέψεις, να φτύσεις αίμα. Θέλει γερό στομάχι γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δεν μπορείς να ανοίξεις ένα blog και να γίνεις όνομα από τη μια μέρα στην άλλη.


Αρχικά ήταν μια part time ασχολία και τώρα έχει γίνει full time; Πως ήταν αρχικά τα δεδομένα και πως σήμερα

Στην αρχή ήταν πολύ χαλαρά τα δεδομένα, δεν είχα πολλές συνεργασίες, ήταν και δύσκολο επειδή ανήκω σε μια κατηγορία πολύ διαφορετική οπότε δεν με πλησιάζανε και εύκολα.

Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το έχω πάει σε άλλο επίπεδο το blog μου & που έχω συνεργασίες με εταιρείες που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα είχα ποτέ. Πλέον έχει γίνει full time γιατί τρέχω να προλάβω όλα αυτά που στέλνουν για να τα ετοιμάζω για φωτογραφίσεις και δοκιμές. Είναι πολύ όμορφο να σε αναγνωρίζουν και να σε αποκαλούν Πρέσβειρα ή mentor ή να είσαι χορηγός σε θεατρικές παραστάσεις ή σε συλλόγους. Και είναι πραγματικά τιμή μου γιατί εγώ για σχέσεις γράφω δεν κάνω κάτι άλλο.

Μπορεί μια τέτοια δραστηριότητα να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Εξαρτάται τις γνωριμίες που έχεις & αν το blog σου κάνει την διαφορά. Πρέπει για να το κάνεις βασικό επάγγελμα να τρέχεις όλη μέρα, δεν σου έρχονται όλα έτοιμα στο πιάτο. Εντάξει, δεν είμαστε εξωτερικό όπου εκεί είναι επάγγελμα εδώ είμαστε ακόμα λίγο πίσω, αλλά πιστεύω σιγά- σιγά θα δούμε στο μέλλον ότι το blogging θα γίνει βασικό επάγγελμα.


Ποια είναι η θεματολογία που έχετε ως blogger;

Δίνω συμβουλές για το κομμάτι των σχέσεων. Με μια φράση είμαι Relationship Blogger. Το έχω στο πετσί μου & στο αίμα μου να δίνω συμβουλές, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί με χαρακτηρίζουν Carrie Bradshaw της Ελλάδας, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι η Carrie είμαι η Τίνα και απλά γράφω για σχέσεις μετά από μια προσωπική μου εμπειρία σε χωρισμό. Παράλληλα, σχολιάζω μια πρώην σχέση μου, εστιάζοντας κυρίως στα αρνητικά. Από τέτοιες ιστορίες μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους αναγνώστες.

Τι θυμάστε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του blog;

Το κλάμα που είχα ρίξει για να καταγράψω όλα αυτά που ένιωθα. Δεν ήταν εύκολο πριν 5 χρόνια να γράψω για τον χωρισμό μου, άλλωστε στο blog μου δεν βάζω φαντασία πολύ σπάνια ως ποτέ, γράφω πάντα με τις δικές μου εμπειρίες ή από αυτά που ζουν οι φίλοι μου ή από μηνύματα ανθρώπων που θέλουν την συμβουλή μου. Ακόμα θυμάμαι ότι από κοινή παρέα μου είχαν πει ότι ο πρώην μου με διαβάζει. Νομίζω πως αυτό που ήθελα το πέτυχα και με το παραπάνω.

Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο σχόλιο που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα;

Το χειρότερο σχόλιο ήταν όταν κάποιος μου είπε ότι Carrie Bradshaw δεν θα γίνω ποτέ βασικά δεν το παίρνω καν σε άσχημο σχόλιο, ο καθένας μπορεί να πει το κοντό του και το μακρύ του. Carrie δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι για μένα, ο καθένας έχει ταλέντο κάπου, εγώ στο να γράφω για σχέσεις όπως εκείνη, άρα το που θα μοιάσει ο καθένας αφορά μόνο τον ίδιο. Τα πικρόχολα σχόλια είναι για τους κομπλεξικούς! Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει κακία, αλλά αν λάβω δεν με πειράξει καν. Το καλύτερο σχόλιο είναι ότι έκανα μια κοπέλα να σταθεί στα πόδια της και να χαμογελάσει ξανά. Αυτό για μένα είναι ευτυχία το να καταφέρνω να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε αληθινά.

Βάσει της εικόνα που έχετε, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψάχνουν στα blogs και στα social media, για να βρουν συμβουλές για την προσωπική τους ζωή;

Ναι ειδικά οι γυναίκες επειδή κακά τα ψέματα στη σημερινή εποχή η απιστία είναι σε έξαρση ψάχνουν να βρουν τα σημάδια της απατημένης ή το πως πρέπει να ντυθούν για να πλησιάσουν κάποιον και δυστυχώς οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Για μένα καλά όλα αυτά αλλά αν δεν είσαι ο εαυτός σου δεν πρόκειται να κερδίσεις τον άλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =