αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό το Linkedin, μέχρι τον χαλαρό καφέ: 4 networking συνήθειες που πρέπει να καθιερώσεις το 2018

Από το Linkedin, μέχρι τον χαλαρό καφέ: 4 networking συνήθειες που πρέπει να καθιερώσεις το 2018

Πιθανόν τον τελευταίο καιρό έχεις πάει σε αρκετά networking events. Άλλωστε, γίνονται αρκετά στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να αναπτύξεις το δίκτυο σου. Διότι εκεί υπάρχει συνήθως «φασαρία». Όλοι θέλουν να συνδεθούν με συγκεκριμένους ανθρώπους και αυτοί οι «δημοφιλείς» άνθρωποι καταλήγουν να μιλούν πολύ γρήγορα με διάφορα άτομα, να συλλέγουν πολλές επαγγελματικές κάρτες και τελικά να μην θυμούνται κανέναν, μετά την εκδήλωση.

Επίσης, ένα networking event από μόνο του, δεν θα σου φέρει αποτέλεσμα απλά με το να πας εκεί. Δεν αρκεί απλά να ανταλλάξεις κάρτα με κάποιο. Πρέπει να ανταλλάξεις αξία και περιεχόμενο. Και μετά να κάνεις το απαραίτητο follow up.

Πρέπει να καθιερώσεις μερικές πιο αποτελεσματικές συνήθειες. Τέσσερις τέτοιες, θα δεις στο παρακάτω βίντεο. Χρειάζεσαι ουσιαστική επικοινωνία με τον εκάστοτε άνθρωπο. Άρα τι καλύτερο και πιο εύκολο, από το να πας για έναν χαλαρό καφέ μαζί του. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κάποιος άγνωστος. Μπορεί απλά να είναι κάποιο άτομο του περιβάλλοντος σου, το οποίο θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα. Οργάνωσε έναν τέτοιο καφέ, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Δεύτερον, κάνε τα λεγόμενα endorsements στο Linkedin. Έτσι δείχνεις ότι εκτιμάς τα skills του άλλου, ενώ μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση. Είναι επίσης πιθανό να ανταποδώσει και η άλλη πλευρά τα endorsements.

Χρησιμοποίησε τα emails. Καθιέρωσε σε συχνή βάση να στέλνεις ένα email, σε άτομα που έχεις στις επαφές σου. Πες έναν καλό λόγο για την δουλειά τους ή για ένα νέο project που δημιούργησαν. Μη ζητήσεις κάτι σε αντάλλαγμα. Μπορείς να «εξαργυρώσεις» την επαφή στο μέλλον.

Συναντήσεις στον χώρο εργασίας. Ναι, πολλές φορές, το networking είναι πιο κοντά από ότι νομίζεις. Δες που και πότε γίνονται συναθροίσεις, π.χ. στον χώρο που εργάζεσαι. Επεδίωξε να παρευρίσκεσαι και εσύ εκεί συχνά. Η «τοπική κοινότητα» σου, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − two =