αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑπό το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα με δικό της brand: Η Παυλίνα Παπαηλιοπούλου μιλά στο It’s Possible

Από το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα με δικό της brand: Η Παυλίνα Παπαηλιοπούλου μιλά στο It’s Possible

Έχουμε δει πολλούς νέους να φεύγουν από την Ελλάδα με προορισμό κάποια προηγμένη χώρα του εξωτερικού. Τι γίνεται όμως όταν ένα τέτοιο δρομολόγιο έχει την αντίστροφη φορά; Η Παυλίνα Παπαηλιοπούλου βρέθηκε στο Μιλάνο, από εκεί πήγε στην Νέα Υόρκη, και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε το brand Ippolito. Το οποίο περιλαμβάνει από δερμάτινες χειροποίητες τσάντες, μέχρι λουράκια για σκυλιά.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το ανατρεπτικό story της, εξηγεί το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις παραγωγή στην Ελλάδα, ενώ απαντά και στο αν θα έκανες τις ίδιες επιλογές αν γύρναγε τον χρόνο πίσω.

Αν δεν κάνω λάθος, πριν κάποια χρόνια ζούσατε και εργαζόσασταν στο Μιλάνο. Πως πήρατε την απόφαση να γυρίσετε στην Ελλάδα και να ξεκινήσετε το δικό σας brand;

Ναι ισχύει, πριν μια δεκαετία σπούδασα σχέδιο μόδας στο Μιλανο και εργάστηκα ως Junior Designer στον οίκο Bottega Veneta, έφυγα απο εκεί με στόχο την Νεα Υόρκη όπου εκανα διάφορα interviews και freelance εργασίες ωστόσο το 2008  ήρθε η κριση στην Αμερική κι ετσι γύρισα στην Ελλαδα.

Μετά από ένα χρόνο περίπου, έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και ξεκίνησα το δικό μου brand, το ippolito, νιώθοντας την ασφάλεια που νιώθει κάποιος όταν επιστρέφει σπίτι του. Ήταν οι συγκυρίες περισσότερο τέτοιες που με έφεραν πίσω, παρά οι επιλογές μου.

Αυτή τη στιγμή, τι μπορεί να βρει κάποιος στο brand σας;

Δερμάτινες χειροποίητες τσάντες, μπρελόκ, κλειδοθήκες, mini wallets και λουράκια για σκυλιά.

Ποια είναι η διαδικασία για να δημιουργηθεί μια τσάντα; Από την αρχική σκέψη για το εκάστοτε σχέδιο, μέχρι το τελικό προϊόν

Για αρχη το σχέδιο βγαίνει απο τις ανάγκες της συγχρονης η γυναίκας και το κενό που υπάρχει στην αγορά. Για παράδειγμα το τελευταίο σχέδιο που ανέπτυξα ειναι μια πάρα πολυ απλή tote bag που χρειαζόμουν εγω η ίδια για να βάζω μέσα τις κολλες Α4 και τα μπλόκ μου για κατι σεμινάρια που έκανα το φθινόπωρο. Ετσι σκέφτηκα οτι μπορει να χρησιμοποιηθεί ειτε ως η κύρια τσαντα μιας γυναίκας είτε μπορεί να διπλωθει ως μια extra που θα χρησιμοποιηθεί σε ψώνια ή οτιδηποτε αλλο μπορεί να προκύψει. Η ippolitote λοιπον είναι μια chic εκδοχή της υφασμάτινης tote που κυκλοφορεί ολος ο κόσμος τα καλοκαίρια. Μετα απο την ιδέα και την αναπτυξη σχεδίου τα συζητάω όλα με τον τεχνήτη που συνεργάζομαι και ακούω τις συμβουλές του κατα γράμμα για να βγέι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ετσι το 95% των ippolito δειγμάτων είναι επιτυχία και βγαίνουν σε παραγωγή.

Εσείς αναπτύξατε ένα project που περιλαμβάνει παραγωγή. Στην Ελλάδα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό; Τι έχετε δει εσείς από την εμπειρία σας

Η αλήθεια είναι οτι είναι δύσκολο εγχείρημα η παραγωγή στην Ελλαδα, καθώς και το οικονομικό κομματι. Εχουμε τους δικούς μας χρόνους και τα πρώτα χρόνια αγχωνόμουν πολύ με αυτο το θέμα. Μετά έμαθα να είμαι νερό, be water my friend!

Τελικά, οι Έλληνες αγοράζουμε ρούχα και αξεσουάρ από Έλληνες σχεδιαστές ή αναλωνόμαστε σε αυτά που πουλάνε οι μεγάλες ξένες αλυσίδες; Εκεί όπου, στις περισσότερες των περιπτώσεων, υπάρχουν και χαμηλότερες τιμές δηλαδή.

Εγω βλέπω τεράστια αλλαγη στην «ξενομανία» που επικρατούσε. Οι Ελληνες πλεον στηρίζουν τους Ελληνες δημιουργούς και παραγωγους καθως και η ποιότητα μας δεν έχει τιποτα να ζηλεψει απο αυτή του εξωτερικου. Τωρα, οι εταιρίες/ξενες αλυσίδες δεν θα χάσουν ποτέ την δυναμή τους αλλα προσωπικα δεν μπορώ να τις κατατάξω στην ίδια κατηγορία με αυτή των σχεδιαστων. Το ενα είναι τυπου το αναλωσιμο σου, το αλλο είναι το πιο ξεχωριστό κομματι που εχεις στην ντουλάπα σου.

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, θα ξανά ξεκινάγατε μια δική σας επιχείρηση στην Ελλάδα;

Δεν θα γυριζα το χρονο πισω, δεν μετανιώνω ποτε, μόνο μαθαίνω… Οπότε και να τον γύριζα εστω και για λίγο πιστεύω οτι τα πραγματα πανω κατω θα ερχόντουσαν και πάλι ετσι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =