αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπό τι email πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου

Από τι email πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου

Είναι κάτι που συχνά το παραβλέπουμε, ωστόσο έχει την δική του σημασία. Εσύ έχεις αναρωτηθεί αν στέλνεις το βιογραφικό σου από το κατάλληλο email; Τι εννοούμε: Αν έχεις ένα προσωπικό email από τα φοιτητικά σου χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Με απλά λόγια: Emails του στιλ sweet_annoula@yahoo.gr είναι καλό να τα αφήσεις έξω από αυτή τη διαδικασία.

Μπορεί να μοιάζει ως λεπτομέρια, ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο σε αρκετές περιπτώσεις. Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων email όπως έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible. Έτσι, όσα βιογραφικά έχουν ως αποστολέα κάποιο μη επαγγελματικό email, είναι πολύ πιθανό να διαγραφούν πριν καν διαβαστούν.

Φρόντισε να φτιάξεις ένα νέο επαγγελματικό email και για έναν ακόμα λόγο: Είναι πολύ εύκολο κάποιος να πληκτρολογήσει στο Google Search το email σου, και να του εμφανίσει στα αποτελέσματα όλη σου τη δραστηριότητα: από συμμετοχή σε forums, άρθρα που τυχόν έχεις γράψει, προσωπικές απόψεις που έχεις δημοσιεύσει κάπου, κτλ. Για αυτό να είσαι πολύ προσεκτικός. Το επαγγελματικό σου email, δεν θα πρέπει επίσης να είναι «συνδεδεμένο» με το Facebook Profile σου ή άλλα social media σου, αφού αν το κάνεις αυτό ο υποψήφιος εργοδότης θα μπορεί επίσης να σε «ανακαλύψει» και να δει τις δημοσιεύσεις σου.

Είναι αυτονόητο, ότι το νέο email που θα φτιάξεις δεν θα πρέπει να παραπέμπει σε πολιτικές απόψεις, οπαδικές προτιμήσεις ή να εκφράζει άλλες ακραίες θέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 18 =