αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τις φτωχές γειτονιές της Κίνας, στην ξέφρενη επιτυχία με την Alibaba: Η ζωή του Jack Ma μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών

Από τις φτωχές γειτονιές της Κίνας, στην ξέφρενη επιτυχία με την Alibaba: Η ζωή του Jack Ma μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών

Μέσα στο βίντεο που θα δείτε παραπάνω, ξεδιπλώνεται πολύ σύντομα μια ιστορία επιτυχίας, που ξεκίνησε από την Κίνα και έφτασε στην επιχειρηματική κορυφή. Είναι η ιστορία του ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma.

Ο ίδιος γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στην Κίνα. Μάλιστα, όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, συνήθιζε να ξεναγεί τουρίστες δωρεάν, έτσι ώστε να βελτιώσει τα Αγγλικά του. Στη συνέχεια, άρχισε να κάνει αιτήσεις για να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Όμως τον απέρριψαν όλα.

Αμέσως μετά άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Έστειλε το βιογραφικό του, αλλά εισέπραξε πάνω από 30 απορρίψεις. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική, η γνωστή ιστορία με τα KFC. Όταν το γνωστό brand πήγε στην Κίνα, αποφάσισε να προσλάβει άτομα. Ο Jack Ma έκανε αίτηση και ήταν ο μόνος που απορρίφθηκε ανάμεσα σε 24 άτομα.

Το 1999, βλέποντας την ανάπτυξη του ίντερνετ, ο ίδιος αποφασίζει να ιδρύσει την Alibaba. Μια πλατφόρμα που θα λειτουργούσε ως «πύλη» για τις κινεζικές επιχειρήσεις προς το εξωτερικό. Οι πρώτοι άνθρωποι που επένδυσαν στην ιδέα του, ήταν 17 φίλοι του, αφού τότε ελάχιστοι πίστευαν στο πλάνο του Jack Ma.

Σήμερα, ο ίδιος είναι πολύ πλούσιος και η Alibaba είναι η μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δείτε την ιστορία του Jack Ma στο βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 18 =