αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό τις Μπαχάμες ως τα Νησιά Κέιμαν: Αυτές είναι οι χώρες που έχουν μηδενική φορολογία εισοδήματος

Από τις Μπαχάμες ως τα Νησιά Κέιμαν: Αυτές είναι οι χώρες που έχουν μηδενική φορολογία εισοδήματος

Έχετε ακούσει ποτέ για χώρες χωρίς καθόλου φόρους; Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αρέσκονται στην ιδέα μιας offshore επιχείρησης λόγω των ευνοϊκών φορολογικών και οικονομικών πλεονεκτημάτων. Οι χώρες χωρίς φόρο εισοδήματος ή χαμηλό φόρο, ως εκ τούτου, έχουν αναδειχθεί ως «παράδεισοι» για αυτές τις εταιρείες.

Στην παρακάτω λίστα του BBC Incorp αποκαλύπτονται ορισμένες χώρες χωρίς φόρο εισοδήματος που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1. Μπαχάμες

Εάν είστε κάτοικος στις Μπαχάμες, δεν πληρώνετε καθόλου φόρο επί των κερδών σας, ανεξάρτητα από το πού δημιουργείτε το εισόδημά σας. Τα κέρδη στις Μπαχάμες προέρχονται από τη βιομηχανία ταξιδιού και την υπεράκτια βιομηχανία και το μέρος δεν βασίζεται πολύ στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος όπως ορισμένες άλλες χώρες.

2. Βερμούδα

Δεν επιβάλλεται εταιρικός φόρος εισοδήματος στις Βερμούδες, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να επιβαρύνονται πολύ λίγο. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το αν είστε κάτοικοι στο μέρος ή όχι, είστε απαλλαγμένοι από τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο υπεραξίας. Δεν υπάρχει επίσης παρακράτηση φόρου σε μερίσματα, δικαιώματα ή πληρωμές για τεχνικές υπηρεσίες.

3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρόυνται από τις πιο ελκυστικές για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτή η χώρα είναι γνωστή για την εξαιρετικά σταθερή οικονομία της. Εκτός από εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου ή υποκαταστήματα ξένων τραπεζών, επί του παρόντος δεν επιβάλλεται εταιρικός φόρος στα ΗΑΕ.

Δεν υπάρχει ατομικός φόρος εισοδήματος, ούτε παρακράτηση φόρου και κανένας έλεγχος συναλλάγματος στα ΗΑΕ. Μπορεί να εφαρμοστεί φορολογικός συντελεστής ΦΠΑ 5%. Ωστόσο, ορισμένες υπηρεσίες και αγαθά θα εξαιρούνται από αυτό.

4. Νήσοι Κέϊμαν

Η ανάπτυξη του τουρισμού οδήγησε την κυβέρνηση των Νήσων Κέϊμαν στο να διατηρήσει τον μηδενικό φόρο εισοδήματος. Δεν υπάρχει εταιρικός και προσωπικός φόρος εισοδήματος σε αυτό το μέρος. Ένας μεγάλος αριθμός πολυεθνικών εταιρειών επιλέγουν την τοποθεσία για να εγκαταστήσουν τις θυγατρικές τους ώστε να έχουν φορολογικά πλεονεκτήματα.

Επιπλέον, τα μερίσματα, τα δικαιώματα, οι τόκοι είναι απαλλαγμένοι από παρακράτηση φόρου και δεν υπάρχει επίσης φόρος ΦΠΑ.

5. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Για παράδειγμα, με την ίδρυση μιας διεθνούς επιχειρηματικής εταιρείας St. Kitts και Nevis, η εταιρεία σας δεν επιβάλλει φόρους στα εισοδήματα, τα δώρα, τον πλούτο ή την υπεραξία. Μόνο όταν η εταιρεία παράγει εισόδημα που προέρχεται από τους St. Kitts και Nevis, τότε αυτό το ποσό εισοδήματος θα φορολογείται.

Δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος προσωπικού και παρακράτηση φόρου επί πληρωμών μερισμάτων σε κατοίκους στο St. Kitts & Nevis. Εάν μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα καταβάλλονται σε μη κατοίκους, ανεξάρτητα από εταιρεία ή ιδιώτη, θα επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 15%.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι η διαδικασία για να γίνεις μακροχρόνιος κάτοικος στο St. Kitts και Nevis είναι σχετικά εύκολη. Επιπλέον, το χρηματικό ποσό για το καθεστώς διαμονής μέσω επενδύσεων είναι επίσης πιο ανταγωνιστικό από παρόμοια προγράμματα σε πολλές άλλες δικαιοδοσίες.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − sixteen =