αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τις ανατολίτικες μαντίλες, στην Silicon Valley: Η ανατρεπτική ιστορία της Ruzwana Bashir

Από τις ανατολίτικες μαντίλες, στην Silicon Valley: Η ανατρεπτική ιστορία της Ruzwana Bashir

Η Ruzwana Bashir φόρεσε για πρώτη φορά στη ζωή της mainstream ρούχα, όταν πήγε να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μέχρι τότε, η νεαρή κοπέλα ζούσε σε μια συντηρητική Πακιστανική κοινότητα στην βόρεια Αγγλία. Εκεί οι κανόνες ήταν συγκεκριμένοι: έπρεπε να φορά κάθε ημέρα την παραδοσιακή μακριά στολή Shalwar kameez, και μουσουλμανική μαντίλα στο κεφάλι.

Η ζωή της πήρε διαφορετική πορεία μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο. Προσαρμόστηκε στα «δυτικά δεδομένα», ασχολήθηκε με τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν η Ruzwana Bashir να ιδρύσει την startup Peek, με έδρα την Sillicon Valley στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνει το Fortune, πρόκειται για μια ιντερνετική πλατφόρμα, μέσω της οποία ένας ταξιδιώτης μπορεί να κάνει κρατήσεις, για διάφορες δραστηριότητες, σε πολλά μέρη του κόσμου. Η κράτηση μπορεί να αφορά μια ταβέρνα στο Λονδίνο ή μια πτώση με αλεξίπτωτο… στο Μεξικό.

Μέχρι τώρα η πλατφόρμα έχει «σηκώσει» συνολικά 18.000.000 δολάρια από χρηματοδοτήσεις. Ανάμεσα μάλιστα στους ανθρώπους που έχουν επενδύσει σε αυτή, είναι πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Jack Dorsey (Twitter) και ο Eric Schmidt (Google).

Η Bashir βλέπει πάντως και τη θετική πλευρά, από όλη την ιστορία της ζωής της. «Ο τρόπος που μεγάλωσα με προετοίμασε καλά για την επιχειρηματικότητα. Έμαθα να παλεύω για πολλά πράγματα» λέει τώρα η 33χρονη πλέον επιχειρηματίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η επιχείρηση της δραστηριοποιείται σε ένα κομμάτι με έντονο ανταγωνισμό. Κάτι το οποίο όμως δεν φοβίζει την Ruzwana Bashir. Θεωρεί ότι το δημιούργημα της θα καταφέρει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Παρά τις δυσκολίες. Η ίδια έχει μάθει άλλωστε, να ανατρέπει τα προγνωστικά.

code-20140529-101713-0095-0

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =