αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑπό τη Λάρισα, στους χιλιάδες followers: Μια blogger μιλά στο It’s Possible για το δικό της story

Από τη Λάρισα, στους χιλιάδες followers: Μια blogger μιλά στο It’s Possible για το δικό της story

Έχουμε δει bloggers να ξεκινούν από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και να φτάνουν στην επιτυχία. Καταφέρνουν, δηλαδή, να δημιουργήσουν το δικό τους κοινό και στη συνέχεια κλείνουν συνεργασίες με διάφορα brands. Τι γίνεται όμως αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις από μια λίγο μικρότερη πόλη; Η Κλεοπάτρα Λαγκουβάρδου το έκανε. Ξεκίνησε από την Λάρισα, δημιουργώντας το It’s His and Hers. Και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να «χτίσει» το δικό της κοινό, μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως είναι να ξεκινάς την blogging διαδρομή σου από τη Λάρισα, τι εξοπλισμό χρειάζεται κάποιος που θέλει να «τρέξει» ένα τέτοιο project, αλλά και τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε να προσελκύσει πολλούς followers που θα το ακολουθούν φανατικά.

Μένετε στην Λάρισα. Καταρχήν θέλω να ρωτήσω πως είναι να «τρέχει» κάποιος ένα blog από μια μικρότερη πόλη;

Σίγουρα πιο δύσκολο, αναφορικά πάντα με άλλες μεγαλύτερες πόλεις. Δυστυχώς λόγω της τοποθεσίας, δεν καθίσταται δυνατή η παρουσία μου σε διάφορα events, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να έχω πάντα νέο υλικό για να παρουσιάσω στο κοινό. Από τη στιγμή που δεν βρίσκομαι στο «κέντρο» των γεγονότων, οι ευκαιρίες που μου δίνονται είναι σαφώς λιγότερες, αφού η «επαρχία» είναι επιφυλακτική απέναντι στο blogging καθαρά επειδή ο κόσμος ακόμα δεν έχει ανοιχτεί ή δεν έχει ενημερωθεί τόσο σε αυτό το επίπεδο. Παρά ταύτα, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο με όποιον τρόπο και μέσα διαθέτουμε, με απώτερο σκοπό να παρουσιάζεται στο κόσμο ένα σωστό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Πόσο καιρό έχετε το blog σας και πως προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε ένα τέτοιο project;

Το blog «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2016, βρίσκεται δηλαδή στο προσκήνιο περίπου ενάμιση χρόνο. Η αρχική ιδέα προέκυψε καθαρά από το γεγονός ότι έψαχνα διέξοδο να εκφραστώ και να δημιουργήσω, αφού είχα γυρίσει και στη πόλη μου με το πέρας των φοιτητικών χρόνων. Ευτυχώς υπήρξε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο από άτομα του περιβάλλοντός μου και το εγχείρημα πήρε τελικά σάρκα και οστά στις 5 Αυγούστου.

Τι θα δει κάποιος μπαίνοντας στο blog;

Το blog επικεντρώνεται σε ζητήματα lifestyle (ομορφιά, μόδα κτλπ) που αφορούν και τα δύο φύλα. Σίγουρα θα δείτε σε μεγαλύτερο βαθμό άρθρα που αφορούν reviews προϊόντων, editorials μόδας, συμβουλές κτλπ για το γυναικείο κοινό, αλλά προσπαθώ να κρατήσω «ζωντανό» μέσα από συνεργασίες και το αντρικό μέρος, όπου αντίστοιχα μπορεί κάποιος να βρει άρθρα μόδας, συμβουλές που αφορούν το αντρικό ντύσιμο και πολλά άλλα.

Βλέπουμε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε, είναι αρκετά επαγγελματικές. Τι εξοπλισμό χρειάζεται κάποιος για να πετύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα; Χρειάζεται και συνεργάτες όπως π.χ. κάποιον επαγγελματία φωτογράφο;

Όσον αφορά το αποτέλεσμα που υπάρχει στο site, έχει επιτευχθεί με τη βοήθεια επαγγελματία φωτογράφου και ομάδας που εργάζεται πίσω από όλο αυτό. Θεωρώ βέβαια πως εξίσου καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με κάποιο βασικό εξοπλισμό, ανάλογα βέβαια το πόσο «σοβαρά» το αντιμετωπίζει κάποιος.

Μία καλή φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό με αξιοπρεπή κάμερα και βασικές γνώσεις επεξεργασίας θεωρώ πως μπορούν να χαρίσουν ένα καλό αισθητικά αποτέλεσμα. Είναι καθαρά στη κρίση του εκάστοτε blogger, για το πώς θέλει να εργαστεί και φυσικά πόσο χρόνο αλλά και budget έχει για να διαθέσει.

Τελικά, αυτό που ονομάζουμε blogger μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Το έχουμε δει να πετυχαίνει ήδη, οπότε γιατί όχι; Το μόνο που έχω να συμπληρώσω εδώ, επειδή είναι κάτι που έχω δει και με «ενοχλεί» είναι το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει κάποιος να παρατήσει τη σχολή του ή ότι κάνει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορεί να «τρέφεται» από το blogging. Όπως γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα και σε μία Ελλάδα του 2018, όλα είναι αμφίρροπα και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Σίγουρα το blogging μπορεί να είναι ένα παραπάνω εισόδημα αλλά, όπως προείπα, πιστεύω πως δεν πρέπει να εναποθέτονται όλες οι ελπίδες για «επιβίωση» αποκλειστικά σε ένα αντικείμενο.

Κοιτώντας τα social media του blog, βλέπουμε ότι έχετε 10 χιλ. likes στην Facebook Page και 11,2 χιλ. followers στο Instagram. Βάσει της εμπειρίας σας, τι κινήσεις πρέπει να κάνει κάποιος, για να αναπτύξει το δικό του κοινό, ξεκινώντας από το μηδέν;

Το βασικότερο είναι να έχει τη δική του αισθητική. Να ξέρει ότι το περιεχόμενο που δημιουργεί πρώτα ικανοποιεί εκείνον και μετά τους υπόλοιπους. Να μην «επηρεάζεται» από τις τάσεις που κυκλοφορούν ή αν θέλει να τις «αντιγράψει» να τις φέρνει στα δικά του σταθμά, δημιουργώντας κάτι ξεχωριστό. Το περιεχόμενο κρατεί για εμένα το σημαντικότερο ρόλο και είναι αυτό που θα φέρει και θα κρατήσει το κοινό που θα ενδιαφερθεί για αυτό που έχεις να προσφέρεις. Σίγουρα, σε πιο «υλιστικό» επίπεδο, οι διαγωνισμοί, τα δώρα κτλπ μπορούν να φέρουν μεγάλους αριθμούς ακολούθων, αλλά όπως έχει αποδειχθεί είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό εκείνων που έρχονται και παρέρχονται. Το κυριότερο είναι να προσπαθείς για ένα άρτιο αποτέλεσμα και σίγουρα θα εκτιμηθεί, είτε είναι από ένα άτομο που θα σε ακολουθεί πιστά, είτε από εκατό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =